Κύριο άρθροΠολιτική

«Είμαι αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς» δήλωσε ο υπεύθυνος τύπου στην περιφέρεια ΑΜΘ κ. Κώστας Παπακοσμάς

Αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς εμφανίστηκε ο υπεύθυνος τύπου στην περιφέρεια ΑΜΘ κ. Κώστας Παπακοσμάς. Ο τελευταίος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας.

Όπως τόνισε αρχικά «Πραγματικά ήρθε η επόμενη ημέρα για την κεντροαριστερά μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την ανάδειξη νέας προέδρου στον φορέα.

Πρέπει να πούμε καταρχάς ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος πολιτών μπήκε στη διαδικασία να συζητήσει για την κεντροαριστερά. Το απέδειξε με την συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής.

Και αυτό είναι πολύ θετικό. Βοηθάει την χώρα, βοηθάει την πολιτική όσμωση, βοηθάει θα έλεγα τη δημοκρατία.

Μπαίνοντας λοιπόν σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι κάτω από διαδικασίες που δεν θα πω ότι ήταν πρωτόγνωρες αλλά που ήταν δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς κανένα ψεγάδι, αναδείχθηκε η νέα πρόεδρος της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά».

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Πρόσθεσε δε πως «Ταυτόχρονα πρέπει να πούμε ότι πολύ σημαντικό είναι ότι και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης που έφθασε στο δεύτερο γύρο όσο και οι υπόλοιποι του πρώτου γύρου δήλωσαν ευθαρσώς ότι στηρίζουν την Πρόεδρο και το εγχείρημα, τη δημιουργία δηλαδή ενός νέου πολιτικού φορέα που θα πάρει όλα εκείνα τα στοιχεία από τον χώρο της δημοκρατικής αριστεράς, από τον χώρο του κέντρου, από τον χώρο δηλαδή που είχε δημιουργήσει με τις ιδέες του και τα οράματά του, ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 και θα προχωρήσει μπροστά, σε μια νέα εποχή. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό μια και στο εγχείρημα αυτό, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι νέοι άνθρωποι.

Που σημαίνει δηλαδή ότι μετείχαν στο εγχείρημα. Και αν παρακολουθήσει κανείς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της όλης διαδικασίας, πρέπει να νοιώθει ιδιαίτερα χαρούμενος, μια και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ήταν νέοι άνθρωποι.

 

Χωρίς αυτό ν α σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι δεν έχουμε δικαίωμα να συμμετέχουμε στα κοινά. Παίρνω αυτό το στοιχείο, την μεγάλη συμμετοχή δηλαδή των ανθρώπων στην εκλογική διαδικασία και πιστεύω ότι αυτό θα είναι το εφαλτήριο, ένα ξεκίνημα δηλαδή όπου η κ. Γεννηματά ως Πρόεδρος του νέου αυτού φορέα, μαζί με τους συνυποψηφίους της, την πρώτη και δεύτερη Κυριακή, στα χέρια τους έχουν ένα μεγάλο εγχείρημα να πραγματοποιήσουν: να αναβιώσουν τον χώρο της κεντροαριστεράς και να σταθούν στο βάθρο της δημοκρατίας, κυρίως όμως να δώσουν προτάσεις και λύσεις θα τολμήσω να πω για μεγάλα ζητήματα που υπάρχουν στην χώρα μας σήμερα.

Θα ήθελα ολοκληρώνοντας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα εργασίας, σε όλους αυτούς που δούλεψαν στους πέντε νομούς των περιφερειακών ενοτήτων και κυρίως σε όλους τους νέους ανθρώπους που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *