«Είθε σύντομα να δούμε αποτελέσματα στην προσπάθεια πάταξη τους παρεμπορίου» δηλώνει ο Θεματικός Αντιπεριφρειάρχης   Οντέρ Μουμίν

Μία 3μελής Επιτροπή πάταξης του Παραεμπορίου θα συσταθεί και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με στόχο να υπάρξει πρόληψη και όπου εντοπίζονται παραβάτες θα επιβάλλονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα.  Σχετικές δηλώσεις έκανα ο Θεματικός Αντιπεριφρειάρχης  κ. Οντέρ Μουμίν.

«Έχουμε αυξημένα φαινόμενα παρεμπορίου και στην Περιφέρεια ΑΜΘ και παρατηρούνται φαινόμενα ειδικότερα στην Ροδόπη, στην Ξάνθη και στον Βόρειο Έβρο. Μπορώ να πω ότι ο νότιος Έβρος και η Καβάλα και η Δράμα, στην αντιμετώπιση είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Δεν είναι σε αυτό το βαθμό δηλαδή και για αυτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί το όλο πρόβλημα.

Οπότε μέριμνα και τάχιστο μέλημα του Περιφερειάρχη ήταν να παρθούν μέτρα και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το πρόβλημα. Από την άλλη έχουμε ήδη συγκεκριμένη απόφαση του κ. Παυλίδη και συστήνει 3μελής επιτροπές με μικρά κλιμάκια ελέγχου. Μιλάμε για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, ένα πολύ καλό μέτρο για την πάταξη του φαινομένου.

Οπότε ο κ. Περιφερειάρχης φτιάχνει επιτροπές που είθε να λειτουργήσουν καλά και να φέρουν και στο σωστό αποτέλεσμα. Σε λίγες εβδομάδες θα δούμε τι ς νέες επιτροπές να δουλεύουν» σημείωσε αρχικά.

ΑΛΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Είχαμε βέβαια τα παλιά κλιμάκια ελέγχου, αλλά αυτό δεν μπορούσαν να δουλέψουν σε ικανοποιητικό βαθμό μια και ήταν κλιμάκια πολυμελή και δύσκολα συνεδρίασαν και βρισκόντουσαν. Με τις 3μελής επιτροπές έχουμε πιο ευέλικτα σχήματα και νομίζω ότι θα λειτουργήσουμε καλύτερα.

Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να προστατεύουμε το νόμιμο έμπορο. Η νομιμότητα είναι στόχος για εμάς. Αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι και για αυτό στόχος μας είναι η πρόληψη. Δεν έχουμε τιμωρητικές διαθέσεις αλλά όπου η νομιμότητα το απαιτεί, βρεθεί η παράβαση τότε μοιραία πρέπει να υπάρξει και η σχετική τιμωρία και το αναγκαίο πρόστιμο.

 

Είναι μια εξέλιξη που πρέπει να προχωρήσει. Μιλάμε για ένα σημαντικό βήμα, μια αξιέπαινη προσπάθεια του Περιφερειάρχη και σύντομα θα έχουμε αποτέλεσμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση