«Δώσαμε χείρα βοηθείας όταν χρειάστηκε» δηλώνει για τις φωτιές στην Αττική ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, αντιπύραρχος Νίκος Μπαλατσούκας

Οργή, απελπισία, αγωνία και θάνατος. Οι κάτοικοι στο Μάτι ψάχνουν στις στάχτες και στα νεκροτομεία τους ανθρώπους τους. Ακόμα και σήμερα είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων και υπάρχουν φόβοι ότι οι νεκροί θα αυξηθούν και πάλι.

ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ

Θέση και ενεργό ρόλο για την αντιμετώπιση της τραγωδίας έχει και η Καβάλα με την συλλογή αγαθών πρώτης ανάγκης ενώ στην κατάσβεση των πυρκαγιών το δυναμικό τους παρών έδωσαν και οι πυροσβέστες της Π.Υ. Καβάλας όπως μας έκανε γνωστό ο αναπληρωτής διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιπύραρχος Νίκος Μπαλατσούκας. «Είναι στιγμές δύσκολες. Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες ενώ εμείς στείλαμε ενισχύσεις, γίνονται αλλαγές κάθε μέρα και αναμένουμε οδηγίες. Πήγε ένα όχημα και μετά πήγε και πεζοπόρο τμήμα. Πήραν μέρος και στην κατάσβεση προς το τέλος βέβαια. Αλλά η βοήθεια χεριών και ανθρώπων αυτές τις ώρες είναι σημαντική. Όσο μπορεί ο καθένας να βοηθήσει ώστε και οι μικροεστίες να σβήσουν. Οι δικοί μας συνάδελφοι πρόσφεραν έργο. Ένα όχημα και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα είναι εκεί. Παράλληλα στάλθηκαν οχήματα από Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη κλπ», σχολίασε.

ΣΥΜΜΑΧΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι ώρες περισυλλογής αυτές που ζούμε. Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και όλοι μας αναλογιζόμαστε την καταστροφή. «Βέβαια οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, δεν μας βοήθησε ο καιρός και το αποτέλεσμα ήταν τραγικό! Έχουμε χάσει τόσες ανθρώπινες ζωές. Βέβαια όσο αφορά το Ν. Καβάλας έχουμε τον καιρό σύμμαχο. Ανά δύο μέρες έχουμε βροχές, τόσο στον ορεινό όγκο όσο και μέσα στην Καβάλα, στην πόλη, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την έναρξη των πυρκαγιών. Αυτό όμως δεν μας αφήνει να μην υπάρχει αφύπνιση και τα οχήματα μας να κάνουν συνεχώς περιπολίες. Ευτυχώς» σημείωσε.

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Μη κατοικήσιμα έχουν κριθεί, μέχρι στιγμής εξάλλου, 1218 σπίτια στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δυο πρώτες ημέρες των ελέγχων των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών. Πρόκειται για το 48,95% από τα 2.489 κτίρια που έχουν ελεγχθεί έως τώρα. Τα υπόλοιπα 1.272, δηλαδή το 51,07%, κρίθηκαν κατοικήσιμα. Έγιναν 1.740 αυτοψίες και οι υπόλοιπες 749 πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, τις οποίες διενήργησαν 340 μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Επίσης, σε συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια Αττικής, μεταφέρθηκαν 305 συνολικά -κατεστραμμένα από την πυρκαγιά- αυτοκίνητα, για να ελευθερωθούν οι κλεισμένοι δρόμοι στο Μάτι του δήμου Μαραθώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.