Κύριο άρθροΥγεία

Δύσκολο καλοκαίρι πέρασαν οι υγειονομικοί στο Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με τον Ντίνο Κλειτσιώτη

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ήταν ένα δύσκολο Καλοκαίρι για το Νοσοκομείο… Η μεγάλη πίεση λόγω των πολλών περιστατικών COVID, καθώς επίσης και η  μεγάλη προσέλευση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, κατέστησαν το φετινό καλοκαίρι για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ως το δυσκολότερο των τελευταίων τριών ετών της πανδημίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Είναι αλήθεια ότι δεν περάσαμε και το καλύτερο καλοκαίρι μας. Πιστεύω ότι ήταν το χειρότερο και δυσκολότερο από την έναρξη της πανδημίας τα τελευταία τρία χρόνια. Όμως το αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο τρόπο, τα φέραμε εις πέρας και θέλω να πιστεύω ότι μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε πολύ καλά», τόνισε αρχικά.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ

«Σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα οι γιατροί, οι νοσηλευτές μας, αλλά και όλο το προσωπικό μας. Για πολλοστή φορά θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω γιατί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την αντιμετώπιση της πανδημίας», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο κ. Κλειτσιώτης.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην μεγάλη προσέλευση στο νοσοκομείο Καβάλας στη διάρκεια του καλοκαιριού υπογράμμισε ότι «Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δέχτηκε μεγάλη πίεση το φετινό καλοκαίρι και πραγματικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς του Τ.Ε.Π. Η περιοχή μας δέχτηκε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και πολλοί από αυτούς χρειάστηκαν και το νοσοκομείο. Κατάφερε όμως το προσωπικό και ανταποκρίθηκε σε αυτή τη μεγάλη πίεση. Πηγαίνω τακτικά στο Τ.Ε.Π. και εκεί είδα ανθρώπους, οι οποίοι είχαν να πουν τα καλύτερα για το νοσοκομείο μας. Είναι γεγονός ότι πλέον η πίεση αυτή έχει πέσει αρκετά σε σχέση με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που είχαμε το αδιαχώρητο».

ΜΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Κλειτσιώτης επισήμανε ότι «Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες 15 μέρες έχουμε μια κάθετη πτώση, τόσο στον αριθμό όσον έρχονται με συμπτώματα στο νοσοκομείο μας, όσο και στις νοσηλείες. Στην κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύονται 9 ασθενείς. Όσον αφορά το «προφίλ» των νοσηλευομένων ασθενών, είναι συνήθως ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και με υποκείμενα νοσήματα. Οι νέοι που έρχονται με συμπτώματα στο νοσοκομείο λαμβάνουν οδηγίες από τους γιατρούς μας και φεύγουν για το σπίτι τους».

ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ

«Τα μηνύματα για το επόμενο διάστημα είναι αισιόδοξα και ας ελπίσουμε να συνεχιστεί αυτή η πτωτική πορεία των κρουσμάτων στη χώρα και στην περιοχή μας. Από την άλλη έχουμε μια μικρή αγωνία από το άνοιγμα των σχολείων και το αν θα επηρεαστεί κάπως αυτή η πτωτική πορεία του ιού. Γενικότερα πάντως τα πράγματα είναι καλά και η πανδημία δείχνει να έχει μια κάθετη πτώση. Οι προβλέψεις των ειδικών για κάποια επιβάρυνση μέσα στον χειμώνα, ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί», συμπλήρωσε σχετικά με την πορεία της πανδημίας ο κ. Κλειτσιώτης

ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Τέλος, σε ερώτηση για το σε ποια φάση βρισκόμαστε όσον αφορά την στελέχωση της Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ., ο κ. Κλειτσιώτης απάντησε ότι  «Από την τελευταία προκήρυξη που βγήκε και από τις 10 θέσεις που προκηρύχθηκαν, οι 2 ήταν άγονες. Το καλό είναι ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την στελέχωση της Ουρολογικής Κλινικής, η οποία εδώ και δέκα χρόνια ήταν υποστελεχωμένη. Ευτυχώς στην προκήρυξη αυτή για τις δυο μόνιμες θέσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον πέντε γιατροί. Η διαδικασία της αξιολόγησης έχει ήδη ξεκινήσει. Θέλω να πιστεύω ότι στις αρχές του 2023 θα είναι στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας δυο ακόμη μόνιμοι γιατροί, που μαζί με τους δυο υφιστάμενους θα κάνουν την Ουρολογική Κλινική να αποκτήσει και πάλι το κύρος της που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έλειψε, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες που θέλαμε στους συμπολίτες μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *