Δύσκολη αλλά αποδοτική η φετινή χρονιά για τη ΔΕΥΑΚ σύμφωνα με τον πρόεδρό της Νίκο Ξανθόπουλο

Δύσκολη ήταν η φετινή χρονιά για τη ΔΕΥΑ Καβάλας αλλά αποδοτική όπως σχολίασε ο πρόεδρος της κ. Νίκος Ξανθόπουλος. Άλλωστε τα δύο μεγάλα έργα της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο κέντρο της πόλης αποτελούν την πυραμίδα των έργων της χρονιάς που εκπνέει.

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε πως «η ΔΕΥΑ Καβάλας κλείνει μια χρονιά η οποία ήταν πράγματι πάρα πολύ δύσκολη. Εξελίχθηκε με δύο έργα τα οποία μας ήρθαν από την προηγούμενη περίοδο και τα οποία εντάξαμε στη νέα προγραμματική περίοδο με επιτυχία, η πορεία των οποίων είναι εξαιρετική. Μας κάνει να πιστεύουμε με βεβαιότητα σχεδόν ότι τα έργα θα περατωθούν στο χρόνο τους και θα αρχίσουν οι Καβαλιώτες να απολαμβάνουν την ωφέλεια αυτών των δύο συγκεκριμένων έργων».

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Συμπλήρωσε δε πως «σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μέτωπα της ΔΕΥΑΚ, η ΔΕΥΑΚ έκλεισε πάρα πολλές εκκρεμότητες του παρελθόντος. Αρκεί να πω ότι χθες βρεθήκαμε στη ΔΕΥΑ Παγγαίου με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Λογκάρη για να ρυθμίσουμε άλλη μια εκκρεμότητα που μας έρχεται από την πρώην ΔΕΥΑ Φιλίππων που αφορά στην ουσία την υποδοχή των λυμάτων των δύο οικισμών του Δήμου Παγγαίου πλέον, των Αμισιανών και του Κοκκινοχωματος, από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων των Φιλίππων. Εγκατάσταση η οποία από τότε που κατασκευάστηκε δέχεται τα λύματα αυτών των δύο οικισμών. Για τα οποία βέβαια λύματα από το 2011 και πέρα η προηγούμενη διοίκηση δεν φρόντισε να ρυθμίσει το θέμα της είσπραξης των ποσών που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ αρχικά Δήμου Ελευθερούπολης και Δήμου Φιλίππων. Μολονότι μικρός ο Δήμος Φιλίππων τότε το 2010 εισέπραττε κανονικά αυτά που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ του Δήμου Ελευθερούπολης και του Δήμου Φιλίππων. Πέραν αυτών κλείσαμε πάρα πολλές εκκρεμότητες, προχωρήσαμε σε έργα αυτεπιστασίας τα οποία κάναμε με δικούς μας πόρους.

ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ

Για τις οφειλές προς τη ΔΕΗ ανέφερε πως «έχουμε την πάρα πολύ καλή εξέλιξη του γεγονότος ότι η ΔΕΥΑΚ πλέον οφείλει με διακανονισμένες τις οφειλές και με εξυπηρέτηση πλήρη των οφειλών προς τη ΔΕΗ μόλις 440.000 ευρώ για το υπόλοιπο διάστημα από μια συνολική οφειλή 1.800.000 ευρώ και αυτά γίνανε μέσα από αυτή τη διαχείριση που κάναμε, συν το γεγονός ότι έχουμε κλείσει πάρα πολλές εκκρεμότητες που αφορούν έργα του πρώην Δήμου Φιλίππων κυρίως. Γεγονότα που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι το 2017 θα είναι μια τελείως διαφορετική χρονιά, χρονιά κατά την οποία η ΔΕΥΑ Καβάλας θα βάλει ουσιαστικά τις βάσεις για να λειτουργεί με τον τρόπο που πρέπει και να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που έχει έναντι των Καβαλιωτών. Αυτά απολογιστικά, είναι μια ευκαιρία για μένα να ευχαριστήσω άλλη μια φορά το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ το οποίο δούλεψε και δουλεύει με φιλότιμο. Να ευχαριστήσω τους Καβαλιώτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα και την ωφέλεια την οποία η ΔΕΥΑ Καβάλας δίνει σε όλους αυτούς. Πραγματικά σταθήκανε αρωγοί μέσα από την τήρηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων απέναντι μας. Εμείς θα συνεχίσουμε το 2017, σχεδιάζουμε ήδη το 2017 από το Νοέμβριο αυτού του χρόνου και είμαστε σίγουροι ότι το 2017 θα είναι μια τελείως διαφορετική χρονιά. Μια χρονιά στην οποία θα μπουν οι βάσεις για να λειτουργεί η επιχείρηση αυτή με τον τρόπο που πρέπει» τόνισε καταληκτικά ο κ. Ξανθόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.