«Δύσκολες οι επόμενες ημέρες» εκτιμά ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών   Παναγιώτης Βασιλούδης

Πικρός θα είναι το 2017 ο καφές καθώς έχει επιβληθεί μία αύξηση της τάξης του 25% περίπου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Παναγιώτης Βασιλούδης.

«Ήρθε μια νέα χρονιά και ακόμη δεν το έχουμε εμπεδώσει ότι έρχονται οι αυξήσεις. Οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν έχουν βάλει τις αυξήσεις που περιμένουμε. Αλλά αυτό το μήνα θα δούμε τις αυξήσεις. Άλλωστε οι περισσότεροι αγόρασαν καφέ με τις παλιές τιμές, πήραν και παραπάνω μάλιστα σε μια προσπάθεια να κερδίσουν κάτι έστω και την τελευταία στιγμή, αλλά όταν τελειώσουν τα αποθέματα και αγοράσουν τα αγαθά με τις νέες αυξημένες τιμές, αναγκαστικά θα προχωρήσουν και οι ίδιοι σε αυξήσεις.

Οι πελάτες θα επιβαρυνθούν, αφού ο επαγγελματίας άλλα πληρώνει και άλλα ο πελάτης. Θα δουν οι τελευταίοι τις αυξήσεις οι οποίες δεν νομίζω να είναι μεγάλες σε τελική ανάλυση. Γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και δεν νομίζω ότι ο άλλος θα κάνει γενναίες αυξήσεις, διαφορετικά θα χάσει πελατεία» σημείωσε ο κ. Βασιλούδης αρχικά.

«ΠΑΙΖΕΙ»…

Πρόσθεσε δε πως «Λογικά μπορεί να δούμε και ίδιες τιμές οι μικρές αυξήσεις έως και μισό ευρώ. Αλλά το βασικό είναι ότι ο τεράστιος ανταγωνισμός δεν θα φέρει μεγάλες αλλαγές. Θα δούμε, κανείς δεν έχει καταλήξει. Μέσα στο μήνα θα φανεί.

Μιλούν για 30% εγώ υπολογίζω στο 25% αλλά κανείς δεν ξέρει, Μπορεί να φτάσει και στο 50|% αφού κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Ιδίως με το πλαστικό χρήμα δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Όχι μόνο θα τρώει το πρόστιμο ο επαγγελματίας αλλά δεν θα ξέρει και τι συμβαίνει. Ο άλλος χρωστάει στις δημόσιες υπηρεσίες. Για να πάρει κάρτα πρέπει τα λεφτά να πηγαίνουν στην τράπεζα. Αν πάει στην τράπεζα πως θα πληρώσει ΙΚΑ,. Υπαλλήλους. Αν δεν αλλάξει ο νόμος πως θα περπατήσει ο νέος νόμος. Κανένα μαγαζί δεν θα δεχθεί το πλαστικό χρήμα και όλοι οι επαγγελματίες θα λένε ότι απλά δεν δέχονται πλαστικό χρήμα.

Και ο νόμος πρέπει να αλλάξει και οι τράπεζες θα πρέπει επιτέλους να κατεβάσουν το ποσοστό που παίρνουν το οποίο είναι πολύ μεγάλο. Δεν γίνεται να παίρνω 1000 ευρώ από το πλαστικό χρήμα και να μου κρατούν τα 30 ευρώ. Στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτό που κρατούν είναι το πολύ 2-3 ευρώ. Εδώ όμως; Για αυτό λέω ότι αν δεν αλλάξει κάτι θα έχουμε πρόβλημα. Για αυτό θα δούμε, τι θα γίνει και από εκεί και πέρα θα πάρουμε και εμείς τις αποφάσεις μας».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.