ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Δύο σταθμούς μέτρησης αέριων ρύπων στη Νέα Καρβάλη θα νοικιάσει ο Δήμος Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας θα προμηθευτεί δύο σταθμούς μέτρησης αέριων ρύπων με την μορφή ενοικίασης που θα εγκατασταθούν στην Νέα Καρβάλη για να καταμετρά την αέρια ρύπανση, σύμφωνα με τις οδηγίες του καθηγητή του ΔΠΘ κ. Γκαϊτατζή. Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια»  κ. Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε γνωστό ότι σύντομα η «Δημωφέλεια» θα προχωρήσει και σε αγορά τέτοιων σταθμών.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι «η Δημωφέλεια προχωρά στην υλοποίηση της απόφασης που έχει πάρει για εγκατάσταση ενός σταθμού μέτρησης ρύπων στην ατμόσφαιρα προκειμένου να γίνεται ο έλεγχος, τουλάχιστον προς το παρόν, στην περιοχή της Νέας Καρβάλης έτσι ώστε οι δύο βιομηχανίες που βρίσκονται αριστερά και δεξιά του χωριού να ελέγχονται προκειμένου να έχουμε καθαρό αέρα να αναπνέουμε. Άλλωστε να πούμε ότι -και για να το συνδέσω λίγο και μ’ ένα θέμα που απασχολεί τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) μέρα την τοπική κοινωνία, δηλαδή για την εγκατάσταση των νέων διοδίων που όλοι αντιδρούμε- ένα από τα επιχειρήματα είναι ότι δεν θέλουμε επιβάρυνση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Κι από αυτό καταλαβαίνουμε πόσο, φυσικά, σημαντικό είναι οι οποιοιδήποτε κάτοικοι- δημότες μίας περιοχής, να έχουν καθαρό αέρα προκειμένου να αναπνέουμε. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αφορά οποιαδήποτε τοπική κοινωνία και γι’ αυτό, άλλωστε και λόγω της εξέλιξης των τελευταίων γεγονότων έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης, προκειμένου να γίνεται ένας έλεγχος όπως πρέπει να γίνεται. Προχωράμε, λοιπόν, στην απόφαση υλοποίησης εγκατάστασης σταθμού, όπως είπαμε, ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ήδη η εταιρεία με την οποία έχουμε έρθει σε συνεργασία, έχει έρθει στη Νέα Καρβάλη τις προηγούμενες μέρες προκειμένου να γίνει αυτοψία των χώρων έτσι ώστε να βρεθεί ο πλέον κατάλληλος χώρος για τοποθέτηση του σταθμού και προχωράμε στην υλοποίηση της απόφασης. Και βέβαια να διευκρινίσουμε ότι τα σωματίδια τα οποία θα γίνεται η μέτρηση, είναι σωματίδια όπως μας τα έχει υποδείξει ο κ. Γκαϊτατζής, ειδικός καθηγητής για το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να γίνεται ο έλεγχος αυτών ακριβώς των σωματιδίων των οποίων πρέπει να ελέγχουμε να μην γίνεται υπέρβασή τους. Σωματίδια τα οποία εκπέμπονται από τις δύο βιομηχανίες».

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ… ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

Διευκρίνισε, επίσης, ότι «προς το παρόν μιλάμε για έναν σταθμό μέτρησης. Είναι ένας σταθμός, δηλαδή, ο οποίος έχει μηχανήματα που θα μετράει τα 4 σωματίδια, έτσι όπως μας τα έχουν μεταφέρει οι ειδικοί. Προς το παρόν είναι ένας σταθμός προς ενοικίαση, δεδομένου ότι προχωράμε και στην υλοποίηση της απόφασης αγοράς αντίστοιχου σταθμού όπως ακριβώς μας τα έχουν μεταφέρει οι ειδικοί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *