Κύριο άρθροΠολιτική

Δωρεάν μαστολογικό έλεγχο σε 50 γυναίκες στην Καβάλα προσφέρει η ΝΟΔΕ Καβάλας και η ΔΗΜ.ΤΟ. Καβάλας της ΝΔ σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας διοργανώνει το Σάββατο το πρωί δράση για δωρεάν μαστογραφίες για 50 γυναίκες στην Αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Για το θέμα αυτό η ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας έδωσε χθες συνέντευξη τύπου παρουσία του προέδρου κ. Χαράλαμπου Δράκου και της Αναπληρώτριας προέδρου της ΝΟΔΕ και προέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ. Καβάλας κ. Μαρίνας Φιλιππίδου. H συνέντευξη αφορούσε την επίσκεψη του Γραμματέως της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ και της ΔΗΜΤΟ που θα γίνει στο ξενοδοχείο LUCY την Κυριακή στις 28/1/2018 και ώρα 11.00 πμ και αφετέρου δε για την προσφορά δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου σε γυναίκες με τη συνεργασία της Αντικαρκινικής Εταιρίας και της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, το Σάββατο στις 27/1/2018  στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας Η κ. Μαρίνα Φιλιππίδου αρχικά αναφέρθηκε στις δωρεάν μαστογραφίες, σημειώνοντας πως «το Σάββατο με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία η ΔΗΜ.ΤΟ. Καβάλας της ΝΔ και η ΝΟΔΕ Καβάλας αποφασίσαμε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου που είναι στις 4 Φεβρουαρίου να προσφέρουμε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες που το έχουν ανάγκη είτε έχουν οικονομικά προβλήματα είτε είναι ανασφάλιστες είτε αν λόγω προκαταλήψεων αδυνατούν να κάνουν αυτόν τον έλεγχο. Θεωρούμε ότι η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης και επειδή ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια, θεωρώντας ότι η μαστογραφία είναι ένα εργαλείο για να ανιχνευθεί σε πρώιμο στάδιο αν υπάρχει καρκίνος, αποφασίσαμε λοιπόν το Σάββατο να έρθει κινητός μαστογράφος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, θα είναι όλη την ημέρα στο ισόγειο του Διοικητηρίου στην πυλωτή. Θα εξεταστούν 50 γυναίκες από τις 9 το πρωί μέχρι το απόγευμα στις 5. Μέχρι στιγμής έχουν κάνει δήλωση 43 γυναίκες, θεωρώ λοιπόν ότι θα το καλύψουμε ίσως θα μείνουν και κάποιες απέξω, γιατί τα ραντεβού κλείνονται από τις 11 μέχρι τις 2 το μεσημέρι μέχρι και την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) και φυσικά θα αποσταλούν μετά και τα αποτελέσματα».

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

Τόνισε πως «νομίζω ότι είναι μια δράση για την οποία είμαστε ιδιαίτερα, εγώ τουλάχιστον προσωπικά αλλά και όλοι μας ευαισθητοποιημένοι και έτσι θέλαμε να παρέχουμε αυτή τη βοήθεια σε γυναίκες που έχουν ανάγκη. Να ευχαριστήσω τη Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ κ. Μαρία Συρεγγέλα με την οποία γίνεται σε συνεργασία αυτή η δράση, να ευχαριστήσω τον κ. Μαρκόπουλο που μας παραχωρεί το ισόγειο του Διοικητηρίου και την αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης». Να ευχαριστήσω δύο οδηγούς τον Τάσο Παπαδόπουλο και τον Σωκράτη Αμπατζόπουλο που μετέφεραν το αυτοκίνητο από το καράβι στο λιμάνι και τον ΟΛΚ τον κ. Ηλιάδη που παραχωρεί το χώρο του λιμανιού για τη στάθμευση του αυτοκινήτου που έχει τον κινητό μαστογράφο. Και φυσικά να ευχαριστήσω την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία. Δυο μέρες το αυτοκίνητο βρέθηκε στη Θάσο, ο Σύλλογος Νέων κάλεσε κι εκεί το κινητό μαστογράφο και το Σάββατο θα βρίσκεται στην Καβάλα. Βέβαια να ευχαριστήσω και την ΑΝΕΘ που δωρεάν μετακινεί το αυτοκίνητο με το καράβι».

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Συμπλήρωσε πως «η δεύτερη μεγάλη μας εκδήλωση είναι η κοπή της πίτας για το καλό του νέου έτους. Επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ο Γραμματέας του κόμματος. Θα γίνει στο Lucy την ερχόμενη Κυριακή στις 11 η ώρα. Φυσικά θα είναι πλήθος άλλων επισήμων από την Περιφέρεια και φυσικά τα μέλη του κόμματος του Νομού Καβάλας. Η πρόσκληση κοστίζει δέκα ευρώ, που αυτό το ποσό αντιστοιχεί κατά ένα μέρος στα έξοδα, αλλά είναι και μια βοήθεια στην οργάνωση για τα έξοδα που έχουμε για το γραφείο και τα υπόλοιπα που τα καλύπτουμε όλα μόνοι μας, δεν έχουμε χορηγίες από κάπου αλλού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *