ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Δυσφορία  για την απαξίωση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας -Πρίνου όπου δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο

Στο ίδιο έργο θεατές σε ότι αφορά την πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου που ξέμεινε από δρομολόγια, καθώς δεν εκτελείται κανένα. Ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης δήλωσε ότι το παρακολουθούν το θέμα και εξέφρασε τη δυσφορία του για την απαξίωση της γραμμής. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «από τη μέρα που σταμάτησε να κάνει δρομολόγια το Παναγία, δηλαδή το πλοίο της ΝΕΚ, έπρεπε να κάνει κανονικά δρομολόγια ο Άγιος Παντελεήμονας. Ο Άγιος Παντελεήμονας βρίσκεται σε ακινησία για λόγους συντήρησης, μάλλον για λόγους βλάβης των μηχανών, οπότε αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα δρομολόγιο. Δηλαδή η πορθμειακή γραμμή του Πρίνου είναι κλειστή. Και το μεγάλο ερώτημα που τίθεται πάντα και το βάζουμε συνέχεια χωρίς να παίρνουμε απάντηση. Όταν λοιπόν ένα πλοίο παθαίνει βλάβη κλείνει η γραμμή; Δεν πρέπει να αντικαθίσταται αυτό το πλοίο από πλοίο της ίδιας εταιρίας ή ενδεχομένως αν δεν έχει πλοίο η εταιρία αυτή από πλοίο άλλης εταιρίας; Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που είναι απερίγραπτη ειλικρινά. Κάθε λογικός άνθρωπος αδυνατεί να συλλάβει τι συμβαίνει με τη γραμμή αυτή. Φέτος, το είπαμε πολλές φορές, τα κέρδη των ναυτιλιακών εταιριών ήταν αυξημένα λόγω της μεγάλης τουριστικής αύξησης, κατά συνέπεια έπρεπε οι ναυτιλιακές εταιρίες να καθίσουν στο τραπέζι να συζητήσουν και να τα βρουν μεταξύ τους. Δηλαδή όταν ένα πλοίο στην πορθμειακή γραμμή του Πρίνου παθαίνει βλάβη, άμεσα να έχει τη δυνατότητα το οικείο Λιμεναρχείο να το αντικαθιστά με πλοίο της ίδιας εταιρίας ή άλλης εταιρίας».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Τόνισε δε πως «εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, ήδη ετοιμάζουμε μια επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας και προσωπικά στον υπουργό κ. Κουρουμπλή, ο οποίος όταν ήρθε στην Καβάλα μας υποσχέθηκε αρκετά πράγματα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν υλοποιηθεί. Και το πιο σημαντικό να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες κατάρτισης των δρομολογίων στο Λιμεναρχείο και την Αντιπεριφέρεια. Θα δούμε. Πάντως το Χειμώνα από ότι προβλέπω και να επανέλθει ο Άγιος Παντελεήμονας τα δρομολόγια θα είναι δύο. Επειδή την προηγούμενη Παρασκευή είχα συνάντηση στο γραφείο του υπολιμενάρχη με τον υπολιμενάρχη και με το λιμενάρχη Καβάλας, οι προτάσεις που έστειλε το Λιμεναρχείο στο υπουργείο για τους χειμερινούς μήνες ήταν πέντε δρομολόγια όλη τη χειμερινή περίοδο στη γραμμή του Πρίνου. Δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της Θασιακής Ένωσης και των άλλων θεσμικών φορέων, ζήτησε πέντε δρομολόγια. Αντ΄ αυτού έχουμε δυο δρομολόγια και αυτά κουτσουρεμένα. Δυο δρομολόγια με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή το τελευταίο δρομολόγιο από τον Πρίνο θα είναι 12. 15 και το τελευταίο δρομολόγιο από την Καβάλα θα είναι στις 2 η ώρα. Το ΣΑΣ στην τελευταία του συνεδρίαση δεν ασχολήθηκε καν με την πορθμειακή γραμμή του Πρίνου, ασχολήθηκε με τη γραμμή της Κεραμωτής, με κάτι επουσιώδη θέματα τα οποία δεν ενδιαφέρουν το επιβατικό κοινό».

ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ

Επισήμανε δε πως «εκείνο που θέλω να επισημάνω όμως είναι ότι για μια ακόμα χρονιά, για έναν ακόμα Χειμώνα, το επιβατικό κοινό και κυρίως οι κάτοικοι της κεντρικής και νότιας Θάσου θα ταλαιπωρηθούν αφάνταστα όταν θέλουν να ταξιδέψουν από τη Θάσο προς την Καβάλα και αντίστροφα. Το υπουργείο οφείλει να βάλει τάξη σε αυτήν την αναρχία που επικρατεί. Και κυρίως να δώσει μόνιμη λύση. Δεν μπορεί κάθε χρόνο να συζητάμε τα ίδια πράγματα. Αυτό που συμβαίνει για το διάστημα που θα είναι σε ακινησία ο Άγιος Παντελεήμονας επιτρέπεται να είναι κλειστή η πορθμειακή γραμμή του Πρίνου; Αυτό είναι πρωτάκουστο. Να ταλαιπωρείται ο κόσμος και να μη βρίσκει πλοίο. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Τώρα ποια λύση θα είναι αυτή, το λόγο έχουν οι κυβερνώντες. Εμείς ότι έχουμε να κάνουμε το κάνουμε. Και ειλικρινά λέω, θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία επειδή οι ναυτιλιακές εταιρίες έχουν απαξιώσει την πορθμειακή γραμμή του Πρίνου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *