ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Δυστυχώς ολοένα αυξάνει η λίστα των οικονομικά ασθενέστερων» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος  Ηλίας Καλανταρίδης

Στις προθέσεις του Δήμου Καβάλας είναι να μειωθούν τα δημοτικά  τέλη καθώς διανύουμε μία εποχή οικονομικής κρίσης. Κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης.

Όπως τόνισε αρχικά «Η προσπάθεια μας και γενικά η μέριμνα της Δημάρχου είναι να μην υπάρχουν αυξήσεις δημοτικών τελών. Γιατί και η διαχείριση των απορριμμάτων και των υλικών της ανακύκλωσης είναι σοβαρή υπόθεση.

Μάλιστα υπάρχουν Δήμοι που προχωρούν σε αυξήσεις μη μπορώντας να καλύψουν το κόστος. Και όμως εμείς είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε σταθερά τα τέλη και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε απαλλαγή ή μείωση και τελικά προχωρήσαμε στην απαλλαγή των οικονομικά ασθενέστερων. Αυτή την στιγμή σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Πρόσθεσε δε πως «Μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχει εμφανισθεί και ένα άλλο καινούριο πρόβλημα. Όπως γνωρίζετε τα δημοτικά τέλη εισπράττονται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ,. Επειδή πολύς κόσμος αντιμετωπίζει πρόβλημα και δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς η ΔΕΗ όταν προχωρά σε ρύθμιση με τους οικονομικά ασθενέστερους ρυθμίζει μόνο τα δικά της χρέη.

Καθυστερεί όμως αυτά που οφείλονται στους Δήμους. Στέλνει μια κατάσταση και μας λέει ότι δεν μπορεί να εισπράξει από τους ανθρώπους αυτούς. Οπότε έρχονται οι υπηρεσιακοί παράγοντες και μας λένε ότι υπάρχουν βεβαιωμένα χρέη. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα.

Γιατί όταν οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να πληρώσουν καν το ρεύμα τους πως θα πληρώσουν τα δημοτικά τέλη;

Και οι περιπτώσεις αυτές αυξάνονται διαρκώς. Έρχονται και άλλοι συνεχώς που αντιμετωπίζουν πια νέα προβλήματα οικονομικά και σαφώς η λίστα μας αυξάνει. Μέχρι τώρα δεν είχαμε κάτι αντίστοιχο από τη ΔΕΗ. Εδώ και δύο μήνες ξεκινά αυτή η διαδικασία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *