ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Δυσαρέσκεια στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας για το μη άνοιγμα όλων των επιχειρήσεων στις 4 Μαΐου

Δυσαρέσκεια επικρατεί στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας για το γεγονός ότι δεν θα ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις τους στις 4 Μαΐου. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη ενώ ήταν έτοιμοι να λειτουργήσουν την Δευτέρα παρ’ όλα αυτά τους άλλαξαν τον προγραμματισμό.

Ο κ. Κελγιώργης δήλωσε ότι «άλλη μία εβδομάδα θα μείνουμε μακριά από τις επιχειρήσεις μας και τη μάχη. Περιμέναμε την 4η Μαΐου, είχαμε όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι πιθανόν να πάρει μία εβδομάδα παράταση λόγω του ότι περίμενε ο πρωθυπουργός τι θα του πουν οι ειδικοί της υγείας ώστε να πάρει την τελική απόφαση. Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε, πάμε για 11 του μήνα, μια βδομάδα. μετά. Μία βδομάδα με τα έξοδα να τρέχουν χωρίς καθόλου έσοδα. Περίμεναν οι συνάδελφοι. Κοντεύουμε δύο μήνες,. Το ενοίκιο του Μαΐου πρέπει να πληρωθεί, οι υποχρεώσεις το ίδιο, οι 75 μέρες επιταγών πλησίασαν πολύ κοντά μας πλέον –έφτασαν σχεδόν τις 60. Χρειάζονται από την πλευρά της κυβέρνησης, περισσότερο από ποτέ, μέτρα ανακούφισης που να βοηθήσουν την επόμενη μέρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

ΜΕΤΡΑ

Για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είπε ότι «περιμένουμε τις επόμενες μέρες μία εξειδίκευση των μέτρων. Για το θέμα της υγειονομικής κατάστασης, διάβασα αρκετά προκειμένου να μπορέσω να ενημερώσω τους συναδέλφους σε ερωτήσεις που θα δεχόμουν. Υπάρχουν site που γράφουν ότι οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε επιχειρήσεις που υπάρχει σωματική επαφή όπως τα κομμωτήρια, υπάρχουν site που γράφουν ότι είναι και στα δικά μας καταστήματα υποχρεωτικές, υπάρχουν κι αυτοί που γράφουν ότι είναι μόνο στα κομμωτήρια και όχι στα καταστήματα. Περιμένουμε τις επόμενες ώρες για πιο ακριβή ενημέρωση. Βλέπουμε και αναμένουμε».

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Σχολιάζοντας το πώς θα είναι η επόμενη μέρα είπε ότι «το 800άρι δεν έχει δοθεί ακόμη στους επαγγελματίες.  Είμαστε οι πρώτοι που έκλεισε η κυβέρνηση και μάλλον οι τελευταίοι που θα το πάρουμε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αν το διαιρούσαμε για τον 1,5 μήνα που θα ήμασταν κλειστά ήταν 533 ευρώ ο μήνεα, τώρα με την επιπλέον βδομάδα πέφτουμε στα 400 ευρώ. Δεν το έχουμε πάρει. Με επιστολές μας αναφέραμε ότι το είχαμε μεγάλη ανάγκη ιδιαίτερα τις μέρες του Πάσχα που δεν αναρωτήθηκε κανείς αν έχουμε χρήματα για την οικογένειά μας. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, πλέον αγγίζουμε και το Μάιο.

Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες για την επόμενη μέρα. Ο κόσμος θα είναι παγωμένος. Ευελπιστούμε όμως ότι όλα θα πάνε καλά. Έχουμε όμως μικρές δόσεις αισιοδοξίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *