ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Δυσαρέσκεια από πλευράς Δήμου Καβάλας για τη ρύπανση που προκαλούν καθημερινά οι αθίγγανοι στην Κεντρική Πλατεία

Έντονα διαμαρτύρεται στην Αστυνομική Διεύθυνση ο Δήμος Καβάλας για την ρύπανση που προκαλεί καθημερινά ομάδα αθίγγανων στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ανέστης Τσουρουκίδης σχολίασε ότι καθημερινά καθαρίζουν την Πλατεία και κάθε πρωί αντικρίζουν μία απαράδεκτη εικόνα…

Ενώ βρισκόταν στο συγκεκριμένο χώρο, δήλωσε ότι «τη μισή μέρα την περνάμε στην Πλατεία για να μπορέσουμε αυτήν την εποχή, μ’ αυτήν τη ζέστη, να την έχουμε τουλάχιστον καθαρή. Αφού δεν μπορούμε να παρέμβουμε κάπως διαφορετικά. Μ’ αυτό έχει ασχοληθεί η δήμαρχός μας όχι τώρα, εδώ και χρόνια, και ο κ. Γραμμένος και ο κ. Φιλόσογλου, έχουν παρέμβει εδώ. Γι’ αυτό το θέμα νομίζω ότι πρόσφατα έχει ειδοποιηθεί και ο κ. Παπαδόπουλος από τη Διεύθυνση Υγιεινής για να δει το τι γίνεται εδώ πέρα και τελικά εδώ πρέπει να παρθεί μια απόφαση, αυτοί οι συμπολίτες μας να φύγουν από αυτόν το χώρο. Τώρα, που θα μεταφερθούν και τι θα κάνουν, δεν ξέρω. Δηλαδή καθαρίζουμε κάθε μέρα, με μηχανήματα, αρωματίζουμε, μέσα εδώ και περνάω το πρωί στις 6.30 και βλέπω αυτό το χάλι στην πλατεία… Κάθε μέρα… Όποιος έρθει αυτήν τη στιγμή να δει πώς είναι η πλατεία πεντακάθαρη με το μηχάνημα μέσα που καθαρίζει, ε, δεν μπορεί την άλλη μέρα να είναι σ’ αυτό το χάλι που είναι. Και βάλαμε πρόγραμμα, καθαρίζεται τώρα με το μηχάνημα τόσες φορές τη βδομάδα. Δεν γίνεται να κάνουν την ανάγκη τους μέσα στα σιντριβάνια και δεξιά- αριστερά μέσα στην πλατεία. Αυτή είναι η κατάσταση».

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ

Για το δασάκι της Παναγούδας, όπου έγινε εξαιρετική δουλειά, είπε ότι «με μία πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τη ΒΦΛ, έγινε μία πρόταση από τον κ. Γιαννίκο. Τη συζητήσαμε, μας έστειλε εργάτες, την υλοποιήσαμε σαν δήμος μαζί με την ΒΦΛ και αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο που έχουμε παραγγείλει και την ξυλεία. Θα μας δώσει μαραγκούς η ΒΦΛ γιατί ο δήμος δεν έχει και μέσα στο Σαββατοκύριακο πιστεύω να γίνει μια αποκατάσταση στα ξύλινα κάγκελα που υπάρχουν γύρω- γύρω. Και μέσα στο χώρο θα κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις. Όπου μπορούμε και ό,τι χρειαστεί, είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν. Και βέβαια το πιο κύριο απ’ όλα αυτά είναι ότι θα το αναλάβουν να το συντηρούν καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια, μαζί με τη βοήθεια του δήμου. Είναι προσπάθεια που κάνει ο δήμος να δώσει σε όσους συμπολίτες μας θέλουν, και μέσα στην πλατεία, στα πάρκα τα οποία έχουμε, να τα καλλωπίζουν, να τα προσέχουν και εμείς να τους δίνουμε τα υλικά τα οποία χρειάζονται, λόγω των δύσκολων εποχών που είμαστε, κι αν θέλετε νομίζω ότι και οι πρωτοβουλίες αυτές λόγω του ότι ο καθένας θα θέλει να διαφημιστεί με τον καλύτερο τρόπο, δίνει και τον καλύτερό του εαυτό.

Είναι κάτι που θα αποδώσει καρπούς και στην Παναγούδα φάνηκε αμέσως. Είναι εκεί ένα σημείο πολύ ευαίσθητο, τα δάση τα οποία χρειαζόμαστε αυτήν την περίοδο μ’ αυτήν τη ζέστη που έχουμε, καταλαβαίνετε πόσα προβλήματα μπορούν να γίνουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *