ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Δράσεις κατά της ενδοσχολικής βίας στην Θάσο

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ενδοσχολική Βία, 6 Μαρτίου, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και το Κέντρο Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Καβάλας, αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας και τον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο εκπαιδευτικός στην πρόληψη του, διοργανώνουν δράσεις για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά της νήσου Θάσου.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 5 Μαρτίου  στις 17:00-20:00, στο χώρο του «Καλογερικού» και θα υλοποιηθεί:

  1. Επιμορφωτική εισήγηση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, από τον Γιώργο Καβάζη, Μέλος Γενικής Συνέλευσης της UNICEF,  με τίτλο: «Μορφές και χαρακτηριστικά του εκφοβισμού στα παιδιά του κόσμου».
  2. Βιωματικό εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της νήσου Θάσου, με εισηγητές τη Χρύσα Τσελέπη του Κέντρου Πρόληψης Καβάλας και τον Παναγιώτη Παπάζογλου, Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, με θέμα: «Η πρόληψη και η αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας».

Στην εκδήλωση θα προλογίσουν: Ο Δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ και  Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Κωνσταντίνος Μπαντίκος

Τέλος; την Τρίτη 6 Μαρτίου στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου θα πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης με παραμύθια, βιωματικά εργαστήρια, επιδαπέδια παιχνίδια, θέατρο και μουσική, για τα παιδιά των σχολείων της νήσου Θάσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *