Διπλάσιος ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου Καβάλας σε σχέση με πέρυσι

Διπλάσιος είναι ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου Καβάλας σε σχέση με πέρυσι και ανέρχεται στα 2 εκ. ευρώ. Αυτό  έγινε γνωστό κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα την Δευτέρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα, κατάφεραν να βελτιώσουν τα οικονομικά του φορέα και συνεχίζουν.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «προσπαθήσαμε μέσα σε ένα χρόνο που είμαστε μία νέα διοίκηση, πραγματικά να δούμε το θέμα των εσόδων και των οικονομικών του Επιμελητηρίου μας. Κατορθώσαμε τις κινήσεις που κάναμε αλλά και μια καλύτερη ενημέρωση και των επιχειρήσεών μας όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους και για το ΓΕΜΗ αλλά για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Επιμελητήριο. Τα έσοδά μας κατορθώσαμε να τα βελτιώσουμε πολύ περισσότερο στη χρονιά του 2018. Προσδοκούμε και κυνηγήσαμε, ας μου επιτραπεί η έκφραση, ευρωπαϊκά προγράμματα και ευρωπαϊκούς πόρους και προς στιγμήν έχουμε 2-3 εγκρίσεις προγραμμάτων, όπως είναι αυτό μέσω της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, έχουμε το κέντρο νεοφυούς επιχειρηματικότητας, έχουμε το ευρωπαϊκό κέντρο πληροφοριών που διαχειρίζεται το Επιμελητήριο, καθώς επίσης και διάφορα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης που αυτά επίσης είναι από χρηματοδοτήσεις, που πραγματικά μας έδωσαν την δυνατότητα να παρουσιάσουμε έναν προϋπολογισμό που προσεγγίζει, πλέον, τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Έναν προϋπολογισμό που θέλουμε να δείξουμε ένα νέο όραμα, μία νέα δυναμική με πολλές ανταποδοτικές υπηρεσίες για τα μέλη μας, γιατί αυτός ο προϋπολογισμός αυτό θέλαμε να αποτυπώσει: ότι ναι, μεν, έχουμε έσοδα και από τα ίδια τα μέλη μας και από ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία όμως αυτά όλα θέλουμε να τα επιστρέψουμε πίσω, αν είναι δυνατόν σε κάθε επιχείρηση, να αισθανθεί ότι το Επιμελητήριο είναι δίπλα, είναι αρωγός, συμπαραστάτης».

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ

¨Πρόσθεσε δε πως «Και πραγματικά ο σχεδιασμός, από ‘κει και πέρα, όλων αυτών των δράσεων είτε με μία μεγαλύτερη προσπάθεια που ήδη φαίνεται στον προϋπολογισμό για τις εκθέσεις μας, για την εκπαίδευση, την κατάρτιση των στελεχών, για συμμετοχή σε ημερίδες και συνέδρια, για εμπορικές και επιχειρηματικές αποστολές, για την ίδρυση του Κέντρου Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας που θέλουμε να δώσουμε το στίγμα κυρίως για καινοτόμες ιδέες από νέους και σε ηλικία και νέες επιχειρηματικές ιδέες, να τις βοηθήσουμε να ωριμάσουν. Θα λέγαμε ότι μας οδήγησαν στο να έχουμε αυτόν τον προϋπολογισμό που πιστεύουμε ότι δείχνει ένα καινούργιο όραμα και μία προσπάθεια ότι οι επιχειρήσεις μας το 2019 θα στηριχθούν στο Επιμελητήριο κι αυτό θα είναι αρωγός όπου χρειαστεί και ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον τόπο μας και την περιοχή μας».

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Τέλος ανέφερε ότι «Το Επιμελητήριο αυτό επιδιώκει, να στηρίζεται δυνατά στα πόδια του. Αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Το Επιμελητήριο δεν είναι ένας κερδοσκοπικός οργανισμός. Είμαστε ένας θεσμικός φορέας, ο ρόλος μας είναι να είμαστε δίπλα στον επιχειρηματία και την επιχείρηση. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και αυτά δεν μπορούν να λυθούν από τη μία μέρα στην άλλη. Αλλά όταν έχουμε κάποιους στόχους που μπορούν να βοηθήσουν και μεμονωμένα τις επιχειρήσεις μας, νομίζω ότι αυτό πραγματικά θα πρέπει να είναι η ανταποδοτικότητα των 30 ευρώ που δίνουν το χρόνο οι περισσότερες επιχειρήσεις- μέλη μας. Ξέρουμε ότι πραγματικά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και μία πλειάδα ηλεκτρονικών παροχών και υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις. Να μην χρειάζονται να μετακινούνται από απομακρυσμένες περιοχές. Δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα σε περιπτώσεις όπως η εκπαίδευση, η κατάρτιση αλλά και σιγά- σιγά και νομικές υπηρεσίες. Πολλές επιχειρήσεις μας παίρνουν τηλέφωνο ή μας στέλνουν κάποιο μήνυμα για νομικά προβλήματα που έχουν. Θέλουμε κι αυτό ακόμη να το εξελίξουμε. Είναι πραγματικά ένα στοίχημα για μας και αυτό το οποίο λέγαμε και προεκλογικά –γιατί σε λίγες μέρες κλείνουμε και ένα χρόνο ως η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου- ότι είμαστε δίπλα και μαζί με τον επιχειρηματία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.