Δικαιώθηκε δικαστικά στο Εφετείο η ΔΕΥΑΚ στην υπόθεση με τους εργαζόμενους ΑΜΕΑ με αποτέλεσμα η επιχείρηση να γλυτώνει 350.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των τόκων

Δικαιώθηκε δικαστικά στο Εφετείο η ΔΕΥΑΚ στην υπόθεση με τους εργαζόμενους ΑΜΕΑ με αποτέλεσμα η επιχείρηση να γλυτώνει 350.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των τόκων. Για το θέμα αυτό έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Νίκος Ξανθόπουλος, σημειώνοντας πως «είναι γνωστή η δικαστική εκκρεμότητα που υπήρχε με τους περίπου 19 εργαζομένους ΑΜΕΑ, οι οποίοι μετά από χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης Σιμιτσή βρέθηκαν για κάποιο χρονικό διάστημα εκτός επιχείρησης. Στη συνέχεια διεκδίκησαν και πρωτόδικα δικαιώθηκαν και επανήλθαν στην εργασία τους στη ΔΕΥΑΚ. Υπήρξε μια συμφωνία της περιόδου εκείνης της διοίκησης Σιμιτσή με τους εργαζομένους σχετικά με κάποια δεδουλευμένα τα οποία δεν χειρίστηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο νομίζω η προηγούμενη διοίκηση και απόδειξη το γεγονός αυτού είναι η κατάληξη που είχε το θέμα σε βάρος της επιχείρησης. Εμείς καταρχήν με τον τότε πρόεδρο τον κ. Καζανίδη και στη συνέχεια ακολουθώντας τα δικά του πατήματα και στη δική μου περίοδο στραφήκαμε προσβάλλοντας τις αποφάσεις αυτές πρωτόδικα αλλά και εφετειακά. Ήταν μια περίοδος για μας εξαιρετικά δύσκολη, ιδιαίτερα για μένα που ήμουν πολύ καινούριος στη ΔΕΥΑΚ το Νοέμβριο του 2015 να δέχομαι σε σχεδόν εβδομαδιαία βάση κατασχέσεις εις χείρας τρίτων από τους εργαζομένους αυτούς ΑΜΕΑ, μολονότι είχε προηγηθεί μια συνάντηση μαζί τους και προσπαθούσα μέσα από αυτήν τη συνάντηση να τους εξηγήσω ότι η οδός που επέλεξαν δεν ήταν η ενδεδειγμένη, δεν ήταν και δίκαιη. Γατί το να έρθει κάποιος και μέσω της κατάσχεσης να διεκδικεί χρήματα που αφορούσαν εργοδοτικές εισφορές, επιδόματα δεν είναι και το καλύτερο δυνατόν, όταν τους είχα ξεκαθαρίσει με κάθε τόνο ότι στην περίοδο τη δική μου βεβαίως θα πάμε και θα πληρώσουμε τις εργοδοτικές εισφορές αυτές που το ΙΚΑ είχε να λαμβάνει και μπορεί να απαιτούσε από τους ίδιους τους εργαζομένους. Εν πάση περιπτώσει την περίοδο εκείνη δεν δέχθηκαν τις εξηγήσεις που τους έδωσα, η πραγματικότητα είναι ότι εμείς ως διοίκηση ήμασταν συνεπείς σε αυτό που είπαμε, ανεξάρτητα από το τι επέλεξαν να κάνουν οι συγκεκριμένοι πέντε εργαζόμενοι. Κάναμε διακανονισμό των εργοδοτικών εισφορών που οφείλονταν στο ΙΚΑ και βέβαια ακολουθήσαμε την οδό την ενδεδειγμένη για να διαφυλάξουμε την πορεία της ΔΕΥΑΚ και να αποτρέψουμε και τους οποιουσδήποτε στη συνέχεια να πράξουν το ίδιο».

ΚΛΕΙΝΕΙ

Πρόσθεσε δε πως «μέσα λοιπόν από αυτήν την εφετειακή απόφαση κλείνει αυτή η εκκρεμότητα, δικαιώνεται η ΔΕΥΑΚ και η διοίκηση για τους χειρισμούς που έκανε, χειρισμούς οι οποίοι και σε επίπεδο νομικό ήταν αυτοί που έπρεπε να είναι. Αυτοί οι νομικοί χειρισμοί έχουν ονοματεπώνυμο και θα το πω γιατί η ίδια η νομική μας συνδρομήτρια, η νομική μας σύμβουλος, λοιδορήθηκε από την αντιπολίτευση και την αξιωματική και μέρος της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Λοιδόρησαν με βαρβαρότητα τους χειρισμούς που η διοίκηση έκανε και τη νομική μας σύμβουλο την κ. Ακριτίδου. Δεν φείδομαι να αποδώσω τα εύσημα στη νομική μας σύμβουλο για τους χειρισμούς. Κλείνει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο με αυτήν την απόφαση, μια πολύ μεγάλη εκκρεμότητα που αφορά αυτήν την κατηγορία εργαζόμενων. Όχι για όλους γιατί για κάποιους λόγους που αυτοί ξέρουν καλύτερα μολονότι δεν δέχθηκαν τις συζητήσεις και τη συμφωνία που ζήτησα να κάνω με αυτούς για να έχουμε και εργασιακή ειρήνη δεν κινήθηκαν προφανώς περιμένοντας να δουν τι θα γίνει με το εφετειακό αποτέλεσμα που ήρθε την Τετάρτη και βέβαια δικαιώνει απόλυτα εμάς και αποθαρρύνει όλους τους επιγενόμενους να στραφούν κατά της επιχείρησης δημιουργώντας τα οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετώπισε από το Νοέμβριο του 2015 με κατασχέσεις να έρχονται απανωτά. Με συνέπεια και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε τα θέματα που αφορούν όχι μόνο τους εργαζομένους αυτής της κατηγορίας, αλλά όλα τα εκκρεμή θέματα της ΔΕΥΑ Καβάλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *