Δικαιώθηκε από το ΣΤΕ η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για το θέμα της άδειας λειτουργίας της ΒΦΛ

Δικαιώθηκε από το ΣΤΕ η απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για να δοθεί άδεια λειτουργίας στην εταιρεία Λιπάσματα Καρβάλης ΑΕ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος δήλωσε ότι απλά έκαναν αυτό που προβλέπεται από την νομοθεσία.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «είναι μία περίπτωση στην οποία αποδεικνύεται ότι όταν κάποιος λέει την αλήθεια, αυτή η αλήθεια έρχεται κάποια στιγμή να δικαιωθεί, όπως δικαιώνεται όχι το πρόσωπο Θόδωρος Μαρκόπουλος αλλά δικαιώνεται η επιμονή στο ότι δεν θα χαϊδέψουμε αυτιά, δεν θα λαϊκίσουμε, δεν θα πούμε πράγματα τα οποία ακούγονται ευχάριστα. Εκείνο το οποίο θα πούμε είναι αυτό που μας επιβάλλει ένας Νόμος, που δεν φτιάξαμε εμείς. Ένας Νόμος ο οποίος, όμως, πρέπει να εφαρμοστεί, ένας Νόμος ο οποίος το ότι ασκήθηκαν κάθε είδους πιέσεις, θεμιτές και αθέμιτες. Θυμίζω ότι υπήρξαν περιπτώσεις κυβερνητικών παραγόντων που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μπορέσουν να ανατρέψουν την κατάσταση, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν προβλήματα, για να μπορέσουν να ασκήσουν μίας μορφής πίεση ψυχολογική στους ανθρώπους. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας και αυτούς που είναι σήμερα και του μακαρίτη διευθυντή Χρήστου Παϊτοτσού, οι οποίοι έκαναν την προσπάθειά τους, είπαν αλήθεια και αυτή η αλήθεια σήμερα επιβεβαιώθηκε».

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ θέλω ένα εργοστάσιο το οποίο να λειτουργεί. Το εργοστάσιο λειτουργεί, είναι όλοι μέσα και δουλεύουν. Μακάρι αυτός ο αριθμός των εργαζομένων να αυξάνεται, να υπάρχει μέριμνα απέναντι στο περιβάλλον και να υπάρχει μία σοβαρή προσπάθεια προκειμένου –όπως έχουμε αποτελέσει παράδειγμα, γιατί έχουμε τουρισμό και παραγωγή δραστηριότητας σε άλλους τομείς- έτσι κι εδώ να μπορούμε να έχουμε μία περιοχή η οποία να είναι και ανεπτυγμένη και βιομηχανικά ανεπτυγμένη και χωρίς προβλήματα στη διαδικασία την περιβαλλοντική. Εκείνο το οποίο επέλεξα να πω είναι η αλήθεια. Ξέρω, καταλαβαίνω και την αγωνία, καταλαβαίνω και τις φωνές, αντιλαμβάνομαι και τον λαϊκισμό, αντιλαμβάνομαι τα όρια του καθενός, εκείνο το οποίο είναι βέβαιο είναι ότι, εάν θέλουμε να θεραπεύσουμε μία κατάσταση, πρώτον πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας λέγοντας την αλήθεια και δεύτερον να είμαστε και ευαισθητοποιημένοι και υπεύθυνοι ατενίζοντας την προοπτική που έχουμε σαν περιοχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.