Δικαίωση Μ. Λαζαρίδη για το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα

 

Η έγκριση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα, με απόφαση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, πέραν της ικανοποίησης στην τοπική κοινωνία για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, αποτελεί και μια προσωπική δικαίωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη.

Θυμίζουμε ότι ήταν αυτός που πριν από τρία και πλέον χρόνια, πριν καν μπει επισήμως στον στίβο της πολιτικής, είχε θέσει επιτακτικά το συγκεκριμένο θέμα στο δημόσιο διάλογο και, όπως μαθαίνουμε, είχε πιέσει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.

Αρχικά, κατά την επίσκεψή του στην Egnatia Aviation τον Μάρτιο του 2018 ο κ. Λαζαρίδης είχε καλέσει την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας «να βγάλουν το ταχύτερο δυνατό το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα σε διαγωνισμό».

Ενάμισι χρόνο αργότερα, το Νοέμβριο του 2019, σε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Καβάλας, είχε πει επί λέξει: «Βρισκόμαστε σε επαφή με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και την αρμόδια διεύθυνση του Γ.Ε.Α., την Δ2, για το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Υπενθυμίζω, ότι το ενδιαφέρον αυτό υφίσταται από το 2010, τότε δεν βοηθήθηκε από τις τοπικές αρχές, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Μια επένδυση πάνω από 10.000.000 ευρώ, που θα δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας, οφείλουμε όλοι να τη στηρίξουμε».

Αλλά και πρόσφατα, τον περασμένο Απρίλιο, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο γαλάζιος βουλευτής είχε κάνει γνωστό ότι «με μια καθυστέρηση δέκα και πλέον ετών, ξεκινά η διαδικασία για την αξιοποίηση του στρατοπέδου αυτού. Θα γίνει μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία διαβούλευσης, κατά την οποία το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, στο οποίο ανήκει ο χώρος, θα κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ούτως ώστε να βρεθεί ο επενδυτής που θα το πάρει να το αξιοποιήσει. Και ευχόμαστε να είναι η Egnatia Aviation, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες εκπαίδευσης πιλότων που έχουμε την τύχη να βρίσκεται στην Καβάλα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση