Διαψεύδει  ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ότι ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας ήταν αντίθετος με την αδειοδότηση της εταιρείας Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε.

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος ότι ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας ήταν αντίθετος με την αδειοδότηση της εταιρείας Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε. Ο ίδιος δε είναι σε στάση αναμονής για τη συνέχεια της όλης υπόθεσης μετά την προσφυγή που έγινε στην Αποκεντρωμένη για την αδειοδότηση της εταιρείας Λιπάσματα Καρβάλης ΑΕ.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως «δεν είναι θέμα αν γίνεται ή δεν γίνεται δεκτή η αδειοδότηση της εταιρίας, για την ακρίβεια εκείνο που γίνεται είναι ότι η άδεια του εργοστασίου είναι μία, έχουμε μια αλλαγή του φορέα που κατέχει την άδεια η οποία ήταν από την εταιρία την προηγούμενη. Αυτή η μεταβίβαση υπογράφηκε από μένα μετά από εισήγηση της υπηρεσίας και η Αποκεντρωμένη υπέχει προσωρινά ένα ρόλο ελεγκτού νομιμότητας των αποφάσεων γιατί δεν έχει δημιουργηθεί ο φορέας που θα λέγεται ελεγκτής νομιμότητας αποφάσεων ΟΤΑ, με αποτέλεσμα τις αποφάσεις τις ελέγχει η Αποκεντρωμένη. Αλλά δεν είναι θέμα αν την εγκρίνει ή δεν την εγκρίνει, είναι κατόπιν προσφυγής, την οποία προσφυγή έκαναν ως γνωστόν οι άνθρωποι που δούλευαν στο εργοστάσιο και δεν δουλεύουν σήμερα μαζί με άλλους πολίτες. Έτσι αποφάνθηκε η Αποκεντρωμένη  ότι δεν είναι σωστή η μεταφορά της άδειας την οποία κάναμε στη νέα εταιρία και για αυτό το λόγο την ακύρωσε κιόλας».

Ερωτηθείς τι γίνεται τώρα με την εταιρία, ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως «είναι κάτι το οποίο θα το δούμε, δεν έχουμε πάρει ακόμα την απόφαση, θα την πάρουμε, θα δούμε τις διαδικασίες, είναι κάτι πρωτόγνωρο δεν ξέρω τις λεπτομέρειες. Θα δούμε τις διαδικασίες, τις προθεσμίες, πώς και τι κλπ, έχει και μια ιδιαίτερη φύση το εργοστάσιο, αλλά σαφώς χωρίς άδεια δεν μπορεί να λειτουργεί το εργοστάσιο».

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ

Σχολιάζοντας ο κ. Μαρκόπουλος την άποψη του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΦΛ κ. Βογιατζίδη ότι και ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας ήταν αρνητικός στο να δοθεί αυτή η άδεια, ανέφερε πως «είναι απολύτως ψευδές αυτό το οποίο ισχυρίζεται. Εάν το μετέφερε ο κ. Βογιατζίδης ή οποιοσδήποτε άλλος, εξακολουθώ να διαβεβαιώνω ότι είναι ψευδές και αναληθές. Αντιθέτως η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου ήταν θετική».

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Αναφορικά με τις ασφαλτοστρώσεις που εκτελούνται στον Άγιο Σίλα, ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως «τις πρώτες μέρες του Μαΐου είπαμε ότι θα γίνουν, αυτό αποδεικνύει ότι είμαστε συνεπείς σε αυτά τα οποία λέμε. Θα φτιαχτεί όλος ο δρόμος μέχρι το Σταυρό. Τώρα αν θα στρωθεί όλος μέχρι τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα ή δεν θα στρωθεί και πώς ακριβώς θα είναι η μεταχείριση η οποία θα επιφυλαχθεί, θα φτιαχτεί όλος ο δρόμος να είναι σε καλή κατάσταση. Πρέπει βεβαίως να προσέξουμε το γεγονός ότι ο δρόμος θα φτιαχνόταν πριν από δύο χρόνια, δεν φτιάχτηκε εξαιτίας της γνωστής εμπλοκής με τις ελεγκτικές υπηρεσίες. Το Χειμώνα ο δρόμος ταλαιπωρήθηκε περισσότερο με το αλάτι που ρίξαμε στα χιόνια και ακόμα περισσότερο πρέπει να προσέξουμε ότι η εισπρακτική πολιτική της Εγνατίας Οδού ΑΕ και η εκτροπή περισσότερης κυκλοφορίας πάνω στο δρόμο μας οδηγεί σε περισσότερα προβλήματα και σε περισσότερες βλάβες του οδοστρώματος. Που αυτό θα έχει ως συνέπεια να στερούμε χρήματα και  υπηρεσίες που θα εξασφαλίζαμε προς τους πολίτες από άλλους τομείς, έτσι ώστε λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης και της Εγνατία Οδού ΑΕ να συντηρούμε τους δρόμους εφόσον ισχύει αυτή η πολιτική της τοποθέτησης παντού διοδίων πάνω στο δρόμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση