«Διατηρούμε κι εμείς τις επιφυλάξεις μας στο κατά πόσο τα μικρά παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν σωστά τη μάσκα» δηλώνει η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Μαριάννα Δρόσου

Επιφυλάξεις εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Κηδεμόνων Καβάλας για την χρήση μάσκας στα σχολεία από πλευράς μαθητών. Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαριάνα Δρόσσου δήλωσε πως έχουν προβληματιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό για το όλο θέμα, που το χαρακτήρισε ιδιαίτερα λεπτό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «βγήκε ένα δελτίο Τύπου από την Ένωση Γονέων του Δήμου Καβάλας. Το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει είναι αν θα πρέπει να φορούν μάσκες ή όχι τα παιδιά στο σχολείο. Εμείς δεν δηλώνουμε ειδικοί, είμαστε απλά γονείς που ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Λένε ότι πρέπει να φορούν τα παιδιά μάσκα στο σχολείο. Διατηρούμε κι εμείς τις επιφυλάξεις μας στο κατά πόσο τα μικρά παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν σωστά τη μάσκα. Νομίζω ότι, πηγαίνοντας στο σχολείο, θα πρέπει να γνωρίζουν πώς θα τη φοράνε και τι να κάνουν εκεί. Πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία των γονέων και των δασκάλων και καθηγητών. Είναι μια δύσκολη κατάσταση γενικότερα. Μας έχει προκαλέσει προβληματισμό και σύγχυση. Οι γνώμες διίστανται, υπάρχουν γονείς που λένε «ναι» και άλλοι που λένε «όχι». Νομίζω ότι με καλή θέληση όλα μπορούμε να τα κάνουμε, διότι ο σκοπός μας είναι κοινός, να είναι καλά τα παιδιά μας»

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πρόσθεσε ότι «είναι λεπτό το θέμα κι έχουμε προβληματιστεί πάρα πολύ. Για να μην δίνουμε τόση βαρύτητα στη χρήση της μάσκας, θα έπρεπε όλους αυτούς τους μήνες που έχουν περάσει από την έναρξη της πανδημίας να έχουν ληφθεί κι άλλα μέτρα. Το κράτος θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει ώστε να φτιαχτούν αίθουσες σε όσα σχολεία γίνεται για την έκτακτη ανάγκη που ζούμε τώρα, ώστε να χωριστούν τα μεγάλα τμήματα. Να υπάρχουν οι αποστάσεις. Όπου είναι δυνατόν να έχει περισσότερα θρανία. Απλά πράγματα. Να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής, να υπάρχουν αντισηπτικά και σαπούνια σε όλα τα σχολεία. Τουλάχιστον σ’ αυτό ο Δήμος Καβάλας μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει πρόβλημα.

Οι καθαρίστριες να είναι στις θέσεις τους. Ζητάμε κάτι που ακούγεται δύσκολο αλλά θα το παλέψουμε, να είναι οι καθαρίστριες όλη τη μέρα στα σχολεία και να καθαρίζουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων κι όχι το μεσημέρι. Για μας είναι βασικό. Είναι δύσκολα, αλλά με καλή θέληση και συνεργασία όλα γίνονται, για να ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Θα πρέπει να μην φτάνουμε την κατάσταση στα άκρα, να συζητάμε και να βρίσκουμε λύσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.