ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καβάλας

Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη  και την Πέμπτη 20 και 21 Δεκεμβρίου από  το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Καβάλας.

Αυτό ανακοίνωσε χθες  στο πλαίσιο δηλώσεών της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αρμόδια αντιδήμαρχος, κ. Μαρία Φραντζεσκάκη.

Όπως; Ανέφερε αρχικά «Η διανομή τροφίμων των Χριστουγέννων θα περιέχει πολλά και διάφορα προϊόντα που σχετίζονται μ’ αυτές τις ημέρες, ώστε όσοι δεν δικαιούνται κάτι από το Τ.Ε.Β.Α., ούτε από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, αλλά ούτε και από το κοινωνικό μέρισμα να μπορέσουν να περάσουν τις γιορτές, όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Οι δικαιούχοι είναι περίπου 280 σε Καβάλα και Κρηνίδες. Μετά από τις 370 και πλέον αιτήσεις, απορρίφθηκαν αρκετοί, καθώς πολλοί ήταν δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης. Αυτοί δεν μπορούσαν εκ του νόμου να είναι και δικαιούχοι του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» της Καβάλας γιατί παίρνουν από άλλες δομές τρόφιμα. Έτσι οι 280 δικαιούχοι Τετάρτη και Πέμπτη θα πάρουν πολλά περισσότερα πράγματα από προηγούμενες φορές».

ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η κ. Φραντζεσκάκη  ανέφερε  επίσης ότι τα εισοδηματικά κριτήρια είχαν αλλάξει με τον κανονισμό που ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

«Επιδίωξη μας είναι να μοιράζονται τα τρόφιμα κάθε μήνα. Θεωρώ ότι μέσα στην καινούργια χρονιά θ’ αρχίσει αυτό κάποια στιγμή, αλλά θα πρέπει για να γίνει να υπάρξει μια καλύτερη οργάνωση, όχι ότι τώρα δεν υπάρχει. Γίνεται πολλή δουλειά ενάμιση μήνα τώρα, γιατί ξεκινήσαμε από τις αιτήσεις, πήγαμε στις παραγγελίες και πρέπει να έχουμε άτομα που πρέπει μια εβδομάδα και πλέον να ασχολούνται μόνο μ’ αυτό. Επόμενη διανομή τροφίμων θα γίνει μάλλον μέσα Φεβρουαρίου γιατί θα διανεμηθούν πολλά τρόφιμα αυτή τη φορά», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις της .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *