Διαμαρτυρία συνταξιούχων στην Καβάλα στο ΙΚΑ

Όπως ήταν αναμενόμενο, είχαμε μια ακόμη δυναμική κινητοποίηση χθες το πρωί που πραγματοποίησαν οι  συνταξιούχοι της Καβάλας, έξω από το κτήριο του Ε.Φ.Κ.Α. (πρώην Ι.Κ.Α.) διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας, για το ενδεχόμενο να περικοπούν εκ νέου οι συντάξεις τους, αλλά και για τα όσα πρόσφατα είχαν δηλώσει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών για τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών.

Στην Καβάλα βρέθηκε και ο Μανώλης Ραλάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., ο οποίος με έμφαση υπογράμμισε μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Θέλω να καταγγείλω τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, ότι οι άνθρωποι είναι αναλώσιμοι. Τους το επιστρέφουμε και τους ζητάμε να προσέχουν τα λόγια τους».

ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

«Οι άνθρωποι δεν είναι αναλώσιμοι και ειδικότερα οι συνταξιούχοι. Καταγγέλουμε μια τέτοια αντίληψη και σίγουρα όταν θα συναντηθούμε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό τον Δεκέμβριο, θα δώσουμε μια μεγαλύτερη απάντηση. Δεν μπορούν να ευημερούν οι αριθμοί και οι άνθρωποι να χαρακτηρίζονται αναλώσιμοι», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ραλάκης.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. επισήμανε επίσης ότι το τελευταίο τετράμηνο του 2018 θα είναι «καυτό».

«Θα κινητοποιηθούμε σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει ήδη ο σχεδιασμός για δυο μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μια ακόμη μεγάλη στην πρωτεύουσα για να πάμε στο Μαξίμου. Όλα αυτά είναι απόρροια των προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί εις βάρος μας. Όσον αφορά τις περικοπές βλέπουμε ότι μετά από τόσα χρόνια αγώνων έχουμε κάποια θετικά αποτελέσματα, έστω και με την αμφιταλάντευση της κυβέρνησης για το αν θα κοπούν ή όχι οι συντάξεις. Θεωρούμε ότι αυτό είναι νίκη του αγώνα μας. Μέχρι τέλους θα αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά, να μη μειωθεί το αφορολόγητο και να επιστραφεί το ΕΚΑΣ.», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο Μανώλης Ραλάκης.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας Πέτρος Ταχματζίδης, σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι  «Για άλλη μια φορά είμαστε στους δρόμους κι έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του έτους, με αποκορύφωμα στις 15 Δεκεμβρίου, όταν και θα συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσουμε για τα χάλια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η συντονιστική επιτροπή Καβάλας αποφάσισε να κάνει αυτήν την κινητοποίηση στο τοπικό κατάστημα του Ε.Φ.Κ.Α. Τα προβλήματά μας μεγαλώνουν διαρκώς, δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε. Αν ο κόσμος δεν ξεσηκωθεί να παλέψει για τα δίκαια αιτήματά του, η κατάσταση θα πάει χειρότερα. Ο κάθε συνταξιούχος και εργαζόμενος οφείλει να συσπειρωθεί στα σωματεία του και να ακολουθήσει τον αγωνιστικό δρόμο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση την έχουμε «βαμμένη» όλοι. Ζητάμε εδώ και τώρα την κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου».

Ο Στέλιος Μαούνατζης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. με γλαφυρό τρόπο σχολίασε ότι  «Πασχίζουμε καθημερινά για τους συναδέλφους μας, αλλά κι αυτοί ας αφήσουν λίγο τις καρέκλες και τα καφενεία. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Μας κοροϊδεύουν. Ο χειμώνας έρχεται, το πετρέλαιο στο 1,20! Τι θα γίνει και που θα πάει αυτή η κατάσταση;».

ΚΑΛΥΨΗ

Τέλος, ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης, πρόεδρος των συνταξιούχων της Β.Φ.Λ. δήλωσε ότι  «Οι συνταξιούχοι, στο θέμα της κάλυψης της υγείας τους, πραγματικά υστερούν έναντι πολλών. Είχαμε παλιότερα κρατήσεις 4% στις κύριες συντάξεις. Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. τις έφτασε στο 6% κι άλλο ένα 6% στις επικουρικές. Πληρώνουμε πολλαπλάσια χρήματα και δυστυχώς δεν βλέπουμε να μη μας παρέχουν αυτά που χρειάζεται σήμερα ο ασθενής. Οι αναμονές είναι πολύμηνες, δεν μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού και πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Μας οδηγούν στα ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές. Αν δεν έχει κάποιος χρήματα πεθαίνει! Αυτό είναι λυπηρό. Πληρώνουμε 25% συμμετοχή στα φάρμακα και πολλά από αυτά εξαιρούνται. Ο συνταξιούχος σήμερα είναι σε δραματική κατάσταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.