ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Διαμαρτυρία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης χθες στην Καβάλα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας πραγματοποίησαν  το μεσημέρι της Παρασκευής μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Μια ακόμη παράσταση διαμαρτυρίας αφιερωμένη κατά κύριο λόγο στους αναπληρωτές μας. Παλεύουμε για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς, για εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του συλλόγου, Απόστολος Μουμτσάκης.

ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι τη φετινή σχολική χρονιά έγιναν 16.200 προσλήψεις αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων. Αυτοί κάλυψαν λειτουργικά και οργανικά κενά. Είναι συνάδελφοι οι περισσότεροι εκ των οποίων δουλεύουν μέχρι και 13 χρόνια ως αναπληρωτές. Δεν μπορεί η εκπαίδευση μας να στηρίζεται στους αναπληρωτές. Έφτασε η ώρα να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Επειδή μας μιλάνε για περίοδο κρίσης να θυμίσω ότι σε άλλα υπουργεία γίνονται αθρόες προσλήψεις, απλά το υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι δεν είναι στις προτεραιότητές τους», υπογράμμισε σχετικά ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μουμτσάκη την περίοδο 2010 μέχρι και την περίοδο του 2017 έγιναν περίπου 13.000 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών και αντ’ αυτών έγιναν 1.660 προσλήψεις, οι δε 1.400 έγιναν το 2010. Αμέσως μετά το πέρας της παράστασης διαμαρτυρίας, οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ήταν πολύ λίγοι στον αριθμό επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, Κώστα Μπαντίκο και του ζήτησαν να μεταφέρει τα αιτήματά τους στο υπουργείο Παιδείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *