Διακοπή της υδροδότησης χθες το πρωί στην οδό Κουντουριώτου λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης

Διακοπή υδροδότησης σημειώθηκε χθες το πρωί στην οδό Κουντουριώτου λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης και ως εκ τούτου η διακοπή έφτασε μέχρι την περιοχή Αγίου Ιωάννη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ξανθόπουλος δήλωσε πως οι βλάβες αυτές οφείλονται σε κάποιο βαθμό και στο έργο της αλλαγής του δικτύου ύδρευσης.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε πως «δεν ξεκίνησε καλά η εβδομάδα για τη ΔΕΥΑΚ και για τους πολίτες εκείνης της περιοχής, ήμασταν αναγκασμένοι πάλι να κάνουμε διακοπή νερού στη ζώνη 1. Είναι αυτές οι ξαφνικές, δύσκολες ζημιές οι οποίες δημιουργούν προβλήματα σε περιουσίες πολιτών και για αυτό το λόγο τη Δευτέρα από τις 6.30 το πρωί που εκδηλώθηκε αυτή η ζημία εκεί κάναμε διακοπή υδροδότησης στη ζώνη 1 που φτάνει μέχρι το Φάληρο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε το πρόβλημα. Και βέβαια δεν είναι η μόνη ζημιά στην περιοχή αυτή, είχαμε και στην Ολυμπιάδος μια αντίστοιχη ζημία πάλι με νερά σε μια αποθήκη χαρτικών οπότε αναγκαστήκαμε πάλι ξαφνικά να διακόψουμε την υδροδότηση για να αποκαταστήσουμε τη ζημία».

ΠΩΣ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ

Ερωτηθείς ο κ. Ξανθόπουλος πώς προκλήθηκε η συγκεκριμένη ζημία, διευκρίνισε πως «όπου εκτελείται το νέο έργο υψηλής και μέσης κεντρικής ζώνης και όπου αποκαλύπτονται παλιά δίκτυα, επειδή είναι παλιά και σκουριασμένα και με υλικά πάρα πολλών ετών, κυριολεκτικά διαλύονται όταν έρθουν σε επαφή με το οξυγόνο. Για μας είναι μια καθημερινότητα δυστυχώς. Καταλαβαίνω τα προβλήματα που δημιουργούνται γιατί όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή προφανώς δεν έχουν νερό όταν κόβουμε την υδροδότηση και το καταλαβαίνω. Από την άλλη όμως δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάτι άλλο. Έχω πει ότι τα έργα αυτά, η μέση και υψηλή κεντρική ζώνη, θα μας απαλλάξουν όλους από παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον. Γιατί όταν αυτό το έργο τελειώσει και δοθεί σε χρήση και είναι λειτουργικό, όλα αυτά τα θέματα θα έχουν λυθεί. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι μέσα στις ανθρώπινες δυνατότητές μας να το παλεύουμε με φιλότιμο, προσπάθεια και αγώνα, είναι καθημερινή μάχη για μας, μια μορφή ακήρυχτου πολέμου, αλλά είναι μέσα στη φύση της δουλειάς μας. Αυτό πρέπει να κάνουμε και αυτό καλούμαστε να κάνουμε σε κάθε περίπτωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.