ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Διαδικτυακή ημερίδα για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους των επιχειρήσεων διοργανώσει σήμερα το Επιμελητήριο Καβάλας

Το Επιμελητήριο Καβάλας διοργανώνει μία εκδήλωση σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι για την ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Μάρκο Δέμπα θα είναι διαδικτυακή η εκδήλωση και αφορά την ρύθμιση των δόσεων των χρεών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την Τρίτη 2 Απριλίου (σ.σ. σήμερα) στη 1 το μεσημέρι, θα έχουμε μια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό για τις νέες βελτιώσεις που έχει επιφέρει το τελευταίο νομοθέτημα. Θα έχουμε τη γενική γραμματέα της διαχείρισης ιδιωτικού χρέους κα Θεώνη Αλαμπάση, η οποία θα είναι η κεντρική ομιλήτρια. Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε από πρώτο χέρι ποιες είναι αυτές οι νέες ρυθμίσεις, ποιες θα είναι οι βελτιώσεις που έχουν έρθει στο νέο εξωδικαστικό μηχανισμό, πώς αυτές επηρεάζουν τις επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να μπούνε σε ρύθμιση, είτε έχουν μπει ήδη σε ρύθμιση, διότι υπάρχει πλέον κι αυτή η δυνατότητα επαναρύθμισης κάποιων υποχρεώσεων και χρεών. Εκτιμώ ότι μέσα από τη συζήτηση, την παρουσίαση, τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε μία δύσκολη κατάσταση, θέλουν να ρυθμίσουν υποχρεώσεις, να δούμε τα νέα δεδομένα πώς έχουν φέρει καλύτερα στοιχεία για όλες τις επιχειρήσεις.

Το βέβαιο είναι ότι έχουν ανέβει κατ’ αρχάς, οι δόσεις. Υπάρχει δυνατότητα περισσότερων δόσεων, υπάρχει η δυνατότητα υψηλών διαγραφών χρεών τα οποία έχουν δημιουργηθεί και μία από τις ίσως πιο πρόσφατες ειδήσεις που έχει βγει, είναι ότι ακόμη και τα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, θα μπορούν να μπαίνουν σ’ αυτήν τη διαδικασία με «κούρεμα». Άρα, περιμένουμε κι εμείς αύριο το μεσημέρι να ακούσουμε με μεγάλη προσοχή αυτά που θα έχει να μας πει η γενική γραμματέας».

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Πρόσθεσε ότι «αυτήν τη στιγμή η επιχειρηματικότητα έχει σοβαρά προβλήματα, όσον αφορά την ακρίβεια, τον πληθωρισμό. Υπάρχει μία γενικότερη πίεση στον επιχειρηματικό κόσμο. Έχουν δημιουργηθεί υποχρεώσεις, το ιδιωτικό χρέος είναι πλέον πάρα πολύ υψηλό και τέτοιες ρυθμίσεις οι οποίες βελτιώνονται κιόλας –είχαμε αρκετά στρεβλά στα νομοθετήματα που έβγαιναν για τις ρυθμίσεις του ιδιωτικού χρέους των επιχειρήσεων- βλέπουμε κάποιες βελτιώσεις που ίσως θα βοηθήσουν περισσότερες επιχειρήσεις να ενταχθούν σ’ αυτό το μέτρο και φυσικά να είναι και συνεπείς. Διότι δεν είναι μόνο να ενταχθείς για 1-2 μήνες, αλλά να μπορέσεις να τηρήσεις τις υποχρεώσεις που θα αναλάβεις. Και όσο πιο ευνοϊκές γίνονται αυτές οι ρυθμίσεις, τόσο πιο εύκολα θα είναι για τις ίδιες τις επιχειρήσεις να τηρήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις και να εξοφλήσουν αυτά που πρέπει για να είναι καθαρές και να λειτουργούν χωρίς προβλήματα μέσα στην καθημερινότητά τους».