Κύριο άρθροΠαιδεία

Διαδικτυακά γίνονται οι εξετάσεις στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

Κανονικά διαδικτυακά πραγματοποιούνται οι εξετάσεις στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας. Ο Αντιπρύτανης κ. Δημήτρης Μπαντέκας σημείωσε πως εξετάζουν πως θα λειτουργήσουν με την διδασκαλία των μαθημάτων και τα εργαστήρια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όλα βαίνουν καλώς. Προσπαθούμε ιδιαίτερα για τις εξετάσεις και τα μαθήματα λόγω του κορωνοϊού Οι εξετάσεις γίνονται διαδικτυακά και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα παιδιά είναι εξοικειωμένα από τον Ιούνιο, γνωρίζουν την τεχνολογία, όπως και οι καθηγητές. Οι εγγραφές των φοιτητών θα γίνουν κι αυτές ηλεκτρονικά και δεν θα υπάρξει κόσμος ώστε να έχουμε προβλήματα κορωνοϊου. Στη συνέχεια ευελπιστούμε ότι από 1 Οκτωβρίου που ξεκινάνε τα μαθήματα να έχουμε τα παιδιά στην Καβάλα. Θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες συγκεκριμένες τροποποιήσεις όσον αφορά τα διδακτικά μας καθήκοντα διότι δεν μπορούμε να δεχθούμε πάνω από 50 φοιτητές σε κάθε αίθουσα. Αυτό είναι λίγο δύσκολο διότι οι περισσότερες αίθουσες είναι σ’ αυτήν τη δομή. Αν σε μια αίθουσα των 50 ατόμων κάνουμε αυτά που υποδεικνύει το υπουργείο, τις αποστάσεις και ό,τι χρειάζεται, δεν χωράνε πάνω από 10-15 άτομα. Συνεπώς θα δούμε πώς θα γίνει. Μάλλον θα ξεκινήσουμε διαδικτυακά και στη συνέχεια θα δούμε πώς θα κάνουμε δια ζώσης τα εργαστήρια. Είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό με τον κορωνοϊό. Θα έρθουν φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα και οι πιθανότητες να έχει κάποιος τον ιό είναι πολλές. Θα το αντιμετωπίσουμε πιστεύω. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε το υγειονομικό υλικό. Θα μοιράσουμε στα παιδιά μάσκες, αντισηπτικά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αυτήν τη στιγμή. Αλλά δεν γνωρίζουμε αν από τον Οκτώβριο έχουμε κι άλλο κρούσμα. Έχουμε και τη γρίπη που ξεκινάει κάθε χρόνο από εκείνη την εποχή. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Όλοι είναι στις θέσεις τους, γνωρίζουν τα μέτρα ασφαλείας, είναι ενημερωμένοι, έχουν το υγειονομικό υλικό και δεν θα έχουμε κάποιο κρούσμα, αν και κανείς δεν ξέρει».

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Για τα οικονομικά του ιδρύματος είπε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα. Περισσότερο έχει στο προσωπικό. Τα τελευταία 10 χρόνια με την κρίση πάρα πολλοί παίρνουν συντάξεις, δεν αναπληρώνονται οι υπάλληλοι. Κάποτε είχαμε 150 άτομα και τώρα έχουμε 50. Κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και τους ευχαριστώ γι’ αυτό, αλλά χρειαζόμαστε προσωπικό για να λειτουργήσει και το δικό μας ίδρυμα και όλα τα άλλα που έχουν το ίδιο πρόβλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *