Διαβούλευση με τους φορείς του τουρισμού συγκάλεσε χθες το απόγευμα στην Καβάλα η Περιφέρεια ΑΜΘ για πρώτη φορά με στόχο την τουριστική προβολή της για το 2018

Χθες στις 5.30 το απόγευμα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης συγκάλεσε διαβούλευση με τους φορείς τουρισμού για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας για το 2018. Στην διαβούλευση ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης που σημείωσε ότι αυτή η διαδικασία έγινε για πρώτη φορά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε πως «επειδή έχουμε πει κατ΄ επανάληψη ότι ο τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο του στρατηγικού αλλά και του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού, κι επειδή πιστεύουμε ότι για να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη προώθηση της τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας πρέπει να υπάρξει διάλογος και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, δηλαδή με τους παραγωγικούς φορείς, με τα Επιμελητήρια, με τους Εμπορικούς Συλλόγους, αλλά και με την τοπική αυτοδιοίκηση, για αυτό το λόγο έγινε η διαβούλευση που αφορά τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Ξάνθης, της Δράμας και της Καβάλας. Προηγήθηκε η διαβούλευση που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη και αφορούσε τις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης».

ΣΤΟΧΟΣ

Συμπλήρωσε πως «στόχος μας είναι οι φορείς να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, τα δικά τους οράματα, ώστε από κοινού με συνέπεια και με συνεργασία να χαράξουμε την τουριστική προβολή και δράση που θα ακολουθήσει η Περιφέρεια τα επόμενα χρόνια. Εμείς ήδη έχουμε φτιάξει το δικό μας πλάνο, στοχεύουμε σε εκείνες τις πρωτοβουλίες που πιστεύουμε ότι πράγματι είναι απαραίτητες για να αποκτήσει η Περιφέρειά μας ένα brand name και να ανοίξουμε και ξένες αγορές. Από κει και πέρα αυτό θα το περάσουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο όπως ορίζει ο νόμος με τον Καλλικράτη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όμως είναι συνεχής διαβούλευση με όλους τους φορείς προκειμένου να τροποποιείται και να γίνεται επίκαιρο για την προβολή της Περιφέρειάς μας. Γίνεται για πρώτη φορά αυτό από την ίδρυση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αυτή η δημόσια διαβούλευση του τουρισμού, ήταν ένας στόχος και δικός μου αλλά και του Περιφερειάρχη για να ακούσουμε τις αγωνίες και τα οράματα της τοπικής κοινωνίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.