Κύριο άρθροΠολιτική

Διαβούλευση για την τουριστική προβολή στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου ζητά με επιστολή του στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ ο δήμαρχος Θάσου Κ. Χατζηεμμανουήλ

Επιστολή στον Περιφερειάρχη έστειλε ο Δήμαρχος Θάσου για να γίνει σύσκεψη διαβούλευσης για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας το 2018 στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ αναμένει να του απαντήσει η Περιφέρεια. Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε πως «η επιστολή είναι προς τον κ. Περιφερειάρχη ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση προς τον πίνακα αποδεκτών μεταξύ των οποίων και το Δήμο Θάσου, σε μια ανοιχτή διαβούλευση των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης. Προηγουμένως είχε γίνει κάτι αντίστοιχο και για τις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Έβρου. Ενώ ήμουν στον πίνακα αποδεκτών, παρατήρησα ότι δεν αναφέρεται στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, είναι κάτι το οποίο είναι ξεκάθαρο ότι η Θάσος αποτελεί ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα, οπότε ζήτησα κάποιες διευκρινήσεις αν αυτό μπορεί να έγινε εκ παραδρομής ή είμαι σαν παρατηρητής στον πίνακα αποδεκτών; Ή κακώς συνεχίζουν να βάζουν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το νησί της Θάσου; Όπως και να έχει το πράγμα να πάμε στην ουσία και όχι στον τύπο, η Θάσος αποτελεί πρώτον ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα και δεύτερον αποτελεί το 80% του τουριστικού προϊόντος ολόκληρης της Περιφέρειας. Άρα λοιπόν αν θέλουμε μία διαβούλευση η οποία να φέρει και ένα αποτέλεσμα το οποίο να είναι γόνιμο, ρεαλιστικό και να περιμένουμε και οφέλη από αυτό, θα πρέπει κατ΄ αντιστοιχία να γίνει μια διαβούλευση για τον τουρισμό καθαρά με πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Θάσου. Δεν έχει σημασία εδώ, αφού μιλάμε για συγκεκριμένο προϊόν, ούτε η έκταση ούτε ο πληθυσμός παρά μόνο τα χαρακτηριστικά του. Και τα χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος είναι αυτά, οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι κριτές του πώς πρέπει να γίνει το πράγμα. Αν λοιπόν θέλουμε να μην διαβουλευόμαστε για να διαβουλευόμαστε αλλά να διαβουλευτούμε για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και από κει να οργανωθεί ένα τουριστικό προϊόν πραγματικά αξιόμαχο, μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει. Είμαστε λοιπόν σε αναμονή, περιμένουμε από την Περιφέρεια να προκαλέσει αυτήν τη διαβούλευση, ένα τουριστικό προϊόν δεν μπορεί να είναι λίγο από όλα, αλλά να είναι στοχευμένο και να υπακούει στους κανόνες της αγοράς. Για αυτό το λόγο δεν συμμετείχα και στη διαβούλευση που έγινε στην Καβάλα, δεν υπήρχε άλλος λόγος. Δεν υπήρχε κανείς λόγος να έρθω σαν παρατηρητής. Και βέβαια αν θέλουμε να το ιεραρχήσουμε, η πρώτη διαβούλευση θα έπρεπε να γίνει για τη Θάσο και μετά για τη Ροδόπη ή για τον Έβρο. Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει καμία απάντηση από την Περιφέρεια, καμία έκφραση πρόθεσης ή πρόσκληση».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

Συμπλήρωσε πως «έχω την έγκριση της μελέτης διαχείρισης του δάσους, του μάστερ πλαν του δημοτικού δάσους, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια μας για την αξιοποίησή. Αξίζει να πούμε ότι πρέπει όλα τα δάση της χώρας μας να εφοδιαστούν με τέτοια διαχειριστικά σχέδια, τίποτα δεν μπορεί να γίνεται στην τύχη και καμία ενέργεια δεν μπορεί να βρει ανταπόκριση και καλή τύχη να έχει στο μέλλον χωρίς προγραμματισμό. Έχουμε λοιπόν το μάστερ πλαν το οποίο είναι στα χέρια μας εγκεκριμένο από τη Διεύθυνση Δασών για να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε, να εξυγιάνουμε το δάσος, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να διαχειριστούμε τη βιομάζα του δάσους. Και βεβαίως το δάσος είναι ζωή, είναι δεδομένο αιώνες τώρα σε αυτό το νησί, ερχόμαστε λοιπόν και με έναν επιστημονικό τρόπο να το αποδείξουμε και να το αξιοποιήσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *