ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Διήμερο εκδηλώσεων στην Καβάλα για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών

Η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα και οι εκπρόσωποι  των διοργανωτών, για τη  Διήμερη Ενημέρωση για τη Σημασία της Εθελοντικής Προσφοράς Μυελού των Οστών,  που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Σύλλογο “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας & το ΤΕΙ ΑΜΘ,  την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου  παραχώρησαν χθες  συνέντευξη τύπου στις 11.30 το πρωί  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Η κ. Τσανάκα απλώς απηύθυνε έκκληση για συμμετοχή ενώ ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κροκίδης ανέφερε ότι το καλοκαίρι δούλεψαν από κοινού για αυτή την εκδήλωση με τον Δήμο καβάλας εκφράζοντας την χαρά του για αυτή την συνεργασία.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να κερδίσουν δότες μυελού των οστών ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Κροκίδης η όλη διαδικασία είναι σαν μία μετάγγιση αίματος και οι δότες μπορεί να είναι από 18 – 45 ετών. Ο μυελός των οστών χρησιμοποιείται για παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από λευχαιμία ή λέμφωμα. Την Κυριακή η εκδήλωση θα γίνει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη στις 6 το απόγευμα όπου ομιλητής θα είναι ο κ. Κροκίδης με θέμα «Η εθελοντική αιμοδοσία στην Ελλάδα της κρίσης». Ακολούθως ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κ. Γραφάκος θα μιλήσει με θέμα «Η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων». Θα ακολουθήσει μία ακόμη ομιλί και προβολή βίντεο.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Την Δευτέρα αρχικά στην πλατεία Καπνεργάτη στις 9 το πρωί θα γίνεται εγγραφή εθελοντών στο ενημερωτικό περίπτερο  του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έως τις 2 μ.μ.

Στο ΤΕΙ Καβάλας στο Αμφιθέατρο στις  10 το πρωί θα γίνει μία ενημερωτική ομιλία για τους φοιτητές του Ιδρύματος. Ενώ στις 11 το πρωί θα γίνουν περιφερειακές ενημερώσεις των φοιτητών σε αίθουσες εργαστηρίων έως την 1 μ.μ. Ο κ. Κροκίδης τόνισε ότι στόχος τους με αυτές τις εκδηλώσεις είναι να κερδίσουν τους νέους ανθρώπους.

Από πλευράς ΤΕΙ η κ. Γεωργιάδου ανέφερε ότι το ΤΕΙ καταβάλλει πάντοτε προσπάθειες για την ανάδειξη της κοινωνικής αντίληψης με αποκορύφωμα τον εθελοντισμό. «Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους φοιτητές που αποτελούν μία μεγάλη Τράπεζα εθελοντών» σημείωσε με έμφαση.

Η Αντιδήμαρχος κ. Πρασσά ευχαρίστησε τον  Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» όπως και ο κ. Κροκίδης καθώς στόχος του συλλόγου είναι η αύξηση των εθελοντών, τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη είναι τα πιο σημαντικά πράγματα.  «Πιστεύω ότι οι Καβαλιώτες θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια» σημείωσε καταληκτικά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *