Κύριο άρθροΥγεία

Δημόσια Λογοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας  από το Διοικητή του   Αναστάσιο Καρασαββόγλου παρουσία Πολάκη

Ο  Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου διοργανώνει ανοικτή   εκδήλωση με αντικείμενο: Δημόσια Λογοδοσία του Γ.Ν. Καβάλας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου  και ώρα 18:00 μ.μ.  Στόχος είναι η ενημέρωση του πολίτη / των φορέων για τα τεκταινόμενα στο Νοσοκομείο  Καβάλας και η συζήτηση για την μελλοντική του πορεία, όπως δήλωσε ο κ. Καρασαββόγλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου  και ώρα 18:00 μ.μ.  και παρόν θα είναι ο κ. Πολάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας,  ενδεχομένως και ο γενικός γραμματέας του υπ. Υγείας, αλλά και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ σε πανελλαδικό επίπεδο, ο κ. Καρακατσανιόπουλος. Ουσιαστικά η εκδήλωση εντάσσεται  σε μια πλειάδα εκδηλώσεων που διοργανώνουμε αυτή την εβδομάδα.

Στις 12 το μεσημέρι την          Τετάρτη λοιπόν, θα εγκαινιάσουμε με τον κ. Πολάκη την λειτουργία της Τοπικής Μονάδας υγείας  (ΤΟΜΥ)  στον Άγιο Λουκά στο ισόγειο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και μετά θα έχουμε τα επίσημα εγκαίνια και όλοι μαζί θα συζητήσουμε στο νοσοκομείο με τον κ. Πολάκη. Για παράδειγμα ο κ. Τσαρίδης, πρόεδρος  των Νοσοκομειακών Γιατρών θέλει να μιλήσει με τον κ. Πολάκη, ομοίως και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κροκίδης, όπως και ο Σύλλογος Ατόμων με Σύνδρομο down.

Θα διατεθεί χρόνος στους φορείς λοιπόν ενώ στις έξι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα έχουμε την εκδήλωση αναφοράς που προανέφερα. Την επομένη ημέρα θα μεταβούμε στην Θάσο προκειμένου να εγκαινιάσουμε εκεί το ΕΚΑΒ».

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο κ. Καρασαββόγλου τόνισε πως «Η εκδήλωση δημόσιας λογοδοσίας είναι μια προσπάθεια να ενημερώσουμε τους πολίτες και την κοινωνία της Καβάλας για αυτά που κάνουμε και δεύτερο θέλουμε να ενημερώσουμε τους φορείς, τα κόμματα, τους πολίτες, την κοινωνία για να ακούσουμε τη γνώμη τους, να δούμε τι σκέφτονται αυτοί, τι θα ήθελαν να κάνουμε και με απώτερο στόχο όλης αυτής της κίνησης να παλέψουμε για να γίνουμε όλοι καλύτεροι.

Θέλουμε μια αλληλοτροφοδότηση σκέψεων και προτάσεων προκειμένου να γίνει ακόμη καλύτερη η προσφοράς υπηρεσιών υγείας στην κοινωνία της περιοχής» τόνισε.

Στο ερώτημα αν ανάλογες διαδικασίες γίνονται και αλλού ο ίδιος απάντησε θετικά. «Εμείς αναζητήσαμε εναλλακτικές λύσεις για να κάνουμε την  εκδήλωση σε αίθουσα εντός της πόλης, ώστε να μην ταλαιπωρούμε τον κόσμο. Αλλά δεν βρήκαμε, οπότε ξεκινάμε και βλέπουμε.

Αναφορικά με το ΤΟΜΥ στα ανατολικά της πόλης δεν θα ακούσουμε κάτι από τον υπουργό. Περιμένουμε προσωπικό για τη δεύτερη ΤΟΜΥ. Όταν θα είμαστε έτοιμοι τότε θα βρούμε χώρους και θα λειτουργήσουμε και τη δεύτερη ΤΟΜΥ. Το θέμα δεν είναι ο χώρος. Για την πρώτη ΤΟΜΥ έχουμε έτοιμους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Υπάρχουν τα δεδομένα, όλα έχουν υπογραφεί και αύριο Τετάρτη θα ξεκινήσουμε την λειτουργία του ΤΟΜΥ.

Θα υπάρχουν λοιπόν δύο  8ωρα στην λειτουργία του ΤΟΜΥ.  Από το πρωί στις 7 μέχρι το βράδυ στις 10 θα λειτουργεί το ΤΟΜΥ. Εξάλλου και εγώ πιστεύω ότι θα χρειαζόμασταν και άλλες ΤΟΜΥ στην Καβάλα. Απλά αρχικά στον σχεδιασμό που έγινε δεν θα παίρναμε τίποτε και τώρα πήραμε δύο ΤΟΜΥ!  Πρέπει να ενισχύονται κοινωνίες και νομοί που βρίσκονται πιο κοντά στο θέμα της υγειονομικής φτώχιας. Εδώ είμαστε καλύτερα από άλλους νομούς.

Το ΤΟΜΥ πρέπει να στηριχθεί. Αν πάει καλά και καλύτερες υπηρεσίες υγείας θα προσφέρονται και τα νοσοκομεία θα πάρουν ανάσες» σημείωσε καταληκτικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *