Δηλώσεις Θέμη Καλπακίδη

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης δηλώνει τα εξής:

«Μετά από όλα αυτά που ακούμε και συμβαίνουν στο Δήμο Φιλίππων (θα συνεχίσω να τον λέω Δήμο) και τη συνένωση με τον Δήμο Καβάλας διαπιστώνουμε καθημερινά και άσχετα με το τι λέγεται προεκλογικά ότι η υποβάθμιση του πρώην Δήμου Φιλίππων δεν έχει προηγούμενο. Τα παραδείγματα πολλά!! Αυτό όμως που ξεχειλίζει το ποτήρι της απαξίωσης είναι η προσπάθεια που γίνεται να μεταφερθεί (έστω και με υπερβολή) ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων στην Καβάλα. Δε φτάνει που οι αρμόδιοι επέλεξαν να θάψουν τα μνημεία μέσα στους οικισμούς των Φιλίππων με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει ανάδειξη τους και επισκεψιμότητα, τώρα θέλουν να πάρουν και αυτά που υπάρχουν για να τα πάνε στην Καβάλα!

Το κτίριο ΚΟΥΦΛΕΡ να το διεκδικήσει ο Δήμος Καβάλας και να το εκμεταλλευτεί π.χ αθλητικό, πολιτιστικό κέντρο ή για διαμερίσματα για να έχει έσοδα. Ο αρχαιολογικός όμως χώρος των Φιλίππων που εντάχθηκε στην UNESCO βρίσκεται στο Δήμο ΦΙΛΙΠΠΩΝ  και εδώ πρέπει να αναδεικνύονται τα ευρήματα, στο φυσικό τους χώρο!  Όχι να φιλοξενούνται στην Καβάλα. Υπάρχουν κτίρια στους Φιλίππους που μπορούν να μετατραπούν σε εργαστήρια, ξενώνες για φιλοξενία, χώρους διδασκαλίας και ότι άλλο χρειάζεται προκειμένου να αξιοποιηθούν όλα τα ευρήματα αν υπάρχει πραγματικά θέληση ανάδειξης. Τέλος, αυτά που μαθαίνουμε από ντόπιους αρχαιολόγους δεν είναι πολύ ευχάριστα και ο Δήμος πρέπει να αναλάβει  πρωτοβουλία για μας εξηγήσει η Αθήνα τι ακριβώς γίνεται.   

Απο αυτά που συμβαίνουν μέχρι τώρα αποδεικνύεται αφενός ότι ήταν λάθος η συνένωση και αφετέρου υπήρχε σκοπιμότητα για την υποβάθμιση του τόπου μας. Η τοπική κοινωνία υπέστη τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις χωρίς να έχει τα οποία οφέλη. Αυτό δε το ανεχόμαστε πια και αυτό θα το αλλάξουμε!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.