Κύριο άρθροΠολιτική

«Δεχόμαστε από το ΠΑΜΕ μια επίθεση άνευ λόγου» δηλώνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου  Μακρογιάννης Ευθύμιος

Το ΠΑΜΕ το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει μία επίθεση στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας (ΕΥΚ)  προκαλώντας τον προβληματισμό της. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μακρογιάννης Ευθύμιος σε δηλώσεις του κάνει λόγο για επιθετικές συμπεριφορές που ξεπέρασαν κάθε όριο..

Όπως τόνισε «Δυστυχώς με το ΠΑΜΕ έχει πάψει κάθε δυνατότητα συνεργασίας. Δεν μπορούμε να τα βρούμε μαζί τους και να συνυπάρξουμε συνδικαλιστικά. Η συγκεκριμένη παράταξη το μόνο που προσπαθεί να κάνει εδώ και πολύ καιρό, είναι να σπιλώνει όλες τις άλλες παρατάξεις που προσπαθούν από τη δική τους την πλευρά να κάνουν κάτι. Όλοι είναι εχθροί κατά αυτούς, όλοι είναι αντίθετοι τους και όσοι δεν ακολουθούν τον κομματικό τους προσανατολισμό είναι μονίμως εχθροί.

Από την άλλη το ΕΥΚ είναι ένα ζωντανό συνδικαλιστικό όργανο και όλες οι παρατάξεις έχουν δικαίωμα να είναι μέσα. Αρκεί βέβαια όλες να δηλώνουν και να δείχνουν ότι σέβονται και τους υπολοίπους».

ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΗΣΑΝ

Ερωτηθείς αν περιόρισαν την είσοδο κάποιων στο Εργατικό Κέντρο στην τελευταία Γενική Συνέλευση απάντησε ότι  «Δεν περιορίσαμε σε κανέναν την είσοδο και όλο αυτό το σκηνικό με την φωτοβολίδα που έριξαν είναι απλά ψεύτικο. Πέρασαν προχθές  35 αντιπρόσωποι. Τους απαγόρευσε κανείς να μπουν μέσα; Όχι, κανένας απολύτως.

Αλλά όλη η φασαρία έγινε γιατί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι οκτώ άτομα του διοικητικού με 40 ανθρώπους του ΠΑΜΕ που ήταν έξω από το ΕΥΚ, δικηγόροι, φοιτητές και ενώ δεν είχαν καμία δουλειά, μπήκαν μέσα με τραμπουκισμό, με λαϊκισμό, με χτυπήματα και αναγκασθήκαμε μια και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με το ΠΑΜΕ, μιλάμε για πάγια τακτική, να πάρουμε μια σεκιούριτι για να παρακολουθεί και να προφυλάξει αν τυχόν έχουμε αναλόγου είδους έκτροπα.

Σε κανέναν δεν ζητήθηκαν στοιχεία και ταυτότητα. Απλά όλοι οι αντιπρόσωποι όταν έρχονται στο ΕΥΚ πρέπει να περνούν από τη Γραμματεία, εκεί όπου υπάρχει η λίστα με τα ονόματά τους και αφού γίνει η ταυτοποίησή τους να περνούν κανονικά μέσα. Εγώ ζητούσα να περάσουν μέσα οι αντιπρόσωποι ώστε να ξεκινήσει η συνέλευση. Κάθε φορά οι του ΠΑΜΕ μπαίνουν μέσα και δεν αφήνουν να προχωρήσει τίποτε. Αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί. Και από την πλευρά τους, οι ίδιοι θεωρούν ότι μπορούν να μπαίνουν μέσα στο ΕΥΚ όπως θέλουν και όποτε θέλουν και να δημιουργούν τα μύρια όσα προβλήματα ενώ εμείς δεν επιτρέπεται να φέρνουμε ασφάλεια. Κάπου να συνέλθουμε και να καταλάβουμε το τι γίνεται».

ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Ο πρόεδρος του ΕΥΚ πρόσθεσε πως «Τελικά η τακτική συνέλευση του ΕΥΚ με απολογιστικό χαρακτήρα και ενημερωτικό περιεχόμενο αλλά και παρουσίαση στόχων για την επόμενη χρονιά έγινε κανονικά.

Όσο για την εταιρεία σεκιούριτι ήταν στην άκρη και διακριτικά προκειμένου να αποφευχθούν  έκτροπα.

Δυστυχώς μπαίνουν όσοι θέλουν, φωνάζουν και τελικά μόνο συνέλευση δεν μπορεί να γίνει. Αυτή η διαδικασία όμως καταπατά τη δημοκρατία. Το ΕΥΚ είναι χώρος των εργαζομένων αλλά χρειάζεται σεβασμός από όλους. Δεν μπορεί ο καθείς να κάνει ό,τι θέλει και ευθύνες να μην υπάρχουν. Εμείς είχαμε το δικαίωμα να φέρουμε και την αστυνομία. Εκτός από μέλη του ΕΥΚ ήρθαν και άτομα πλην ΕΥΚ και από εκεί δημιουργήθηκε το θέμα. Σε κανέναν αντιπρόσωπο του ΠΑΜΕ δεν απαγορεύσαμε να έρθει εντός. Όποιος έχει άλλη άποψη ας μας το πει. Εμείς δεν θέλουμε να πολώνουμε την κατάσταση, Και όλα τα προκαλεί ο κομματικός φανατισμός. Καλό το δίκιο του εργάτη, αλλά να είναι μόνο το δίκιο του εργάτη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *