ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Δεν υπήρξε σημαντικό αποτέλεσμα  στην τριμερή συνάντηση στο υπ. Εργασίας για την ΒΦΛ

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε  χθες  στις 3 το απόγευμα στο Υπ. Εργασίας με τον υπουργό κ. Κατρούγκαλο, τους εργαζόμενους και  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο  της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων κ. Τρίμη για να βρεθεί οριστικά και αμετάκλητά μία λύση μεταξύ των δύο μερών.  Στην τριμερή συμμετείχαν ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Δελής και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ.κ. Εμμανουηλίδης και Μορφίδης.  Υπενθυμίζεται ότι η Βιομηχανία έχει σπάσει σε 4 εταιρείες, την ΕΛΦΕ, την ΕΛΛΓΡΟΛΙΠ, την Centrofaro  και την PFIC,   με τις εταιρείες να έχουν παραγωγικό έργο καθώς λειτουργούν μονάδες του εργοστασίου.  Συμπερασματικά όμως  φαίνεται ότι σε ότι αφορά την λειτουργία του εργοστασίου ότι πρόκειται για μεταβίβαση εργασιακής σχέσης από την Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στις άλλες 3 εταιρείες και ουσιαστικά δεν υπάρχει διαχωρισμός.  Μάλιστα στην τοποθέτηση της συνεργάτιδας του υπουργού κ. Κατρούγκαλου ξεκαθαρίστηκε ότι οι εταιρείες που ανέλαβαν έργο της ΒΦΛ θα έπρεπε να συνοδεύονται με το ίδιο εργασιακό καθεστώς που ίσχυε στην  Βιομηχανία πριν το σπάσιμο της, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για την συνέχεια των διαπραγματεύσεων των 2 μερών.  Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν οι συμβάσεις εργασίας όπως επιδιώκουν οι άλλες εταιρείες που ανέλαβαν εργολαβικό έργο.

Ο  Πολιτικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εργασιακά κ. Νάσος Ηλιόπουλος  δήλωσε πως παράλληλα με το εργασιακό θα πρέπει να εξετάσουν  και το, ιδιοκτησιακό καθεστώς και να υπάρξει ενεργός ρόλος στην λειτουργία της βιομηχανίας από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.  Την Πέμπτη οι 2 πλευρές θα πρέπει να καταθέσουν υπομνήματα με τις θέσεις τους στον υπουργό κ. Κατρούγκαλο.

Η τριμερής θα επαναληφθεί  την ερχόμενη Τρίτη στην 1 μετά το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας, αφού πρώτα όπως προαναφέραμε καταθέσουν τα δύο μέρη τα σχετικά υπομνήματα στο υπουργείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *