ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Δεν υπάρχουν χαράτσια στον Αμυγδαλεώνα» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος

Δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας προχθές έκανε λόγω για χαράτσια της ΔΕΥΑΚ στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αμυγδαλεώνα, με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Νίκο Ξανθόπουλο να το διαψεύδει, τονίζοντας ότι αυτό που πληρώνουν οι κάτοικοι της Καβάλας, αυτό πληρώνουν και οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα. Πρόσθεσε δε ότι ήδη κατασκευάζεται ένα σημαντικό έργο στον Αμυγδαλεώνα και διαρκώς ότι απαιτείται το ικανοποιούν. Ο κ. Ξανθόπουλος επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν χαράτσια, αλλά κάποιοι που δεν θέλουν να πληρώσουν το νερό παρότι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε πως «θα σχολιάσω ότι είναι παντελώς αστεία όλη αυτή εδώ η επιχειρηματολογία περί χαρατσιών και της υποχρέωσης της ΔΕΥΑΚ για να κάνει αυτά τα οποία κάνει και ότι δεν κάνει τίποτα σοβαρό η ΔΕΥΑΚ, αυτά θα έπρεπε να τα κάνει ούτως ή άλλως. Είναι αστεία και δεν αντέχουν σε οποιονδήποτε σχολιασμό. Χαράτσια δεν υπάρχουν. Οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα, όπως και οι κάτοικοι όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων και οι πολίτες όλοι του Δήμου Καβάλας αυτό που χρεώνονται είναι για τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ και αφορούν την τιμολόγηση του νερού και την τιμολόγηση της παροχής υπηρεσιών αποχέτευσης. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Το γεγονός ότι υπήρχε ένα καθεστώς και στον Αμυγδαλεώνα μη εξυπηρέτησης των λογαριασμών αυτών, αυτό είναι αληθινό. Τώρα αν το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΚ ζητάει τα χρήματα που πρέπει να πληρώνει ο κάθε καταναλωτής και επειδή ενδεχομένως υπάρχουν κάποιοι και υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. όχι επειδή δεν έχουν χρήματα, αλλά επειδή έχουν κακομάθει. Επειδή θεωρούν ότι το νερό στον Αμυγδαλεώνα είναι φθηνό επειδή έχουμε γεωτρήσεις εκεί. Δεν σκέφτεται κανείς ότι είναι εξαιρετικά κοστοβόρο ενεργειακά το γεγονός ότι το νερό το παίρνουμε από γεωτρήσεις και όχι με φυσική ροή όπως έρχεται από το Κεφαλάρι. Υπάρχει η νοοτροπία στους κατοίκους εκεί ότι επειδή ακριβώς το νερό είναι δικό μας, δηλαδή αντλείται από το χωριό, επειδή ακριβώς αντλείται από γεωτρήσεις είναι φθηνό. Ότι ίσχυε στο παρελθόν από την περίοδο που ο Δήμος Φιλίππων προσαρτήθηκε στο Δήμο Καβάλας, ακριβώς το ίδιο ισχύει και σήμερα. Αυτό το οποίο έχει αλλάξει είναι ότι εκεί που ξέρουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών, απαιτούμε την πληρωμή των λογαριασμών. Γιατί δεν είναι δυνατόν σε κάποιους να κλείνουμε το μάτι και σε κάποιους άλλους να απαιτούμε να πληρώσουν αυτά τα οποία οφείλουν. Ότι πληρώνει ο Καβαλιώτης αυτό πρέπει να πληρώνει ο κάτοικος του Αμυγδαλεώνα, ο κάτοικος του Ζυγού, ο κάτοικος των Κρηνίδων, ο κάτοικος όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων της πρώην Δημοτικής Κοινότητας Φιλίππων, αλλά και ανατολικά της πόλης της Καβάλας, οι κάτοικοι της Καρβάλης, του Χαλκερού. Αυτές είναι οι οδηγίες που έχουμε, αυτές είναι οι εντολές που έχουμε, αυτό εκτελούμε και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αποκαταστήσουμε την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, γιατί τους ενοχλεί κάποιους το γεγονός ότι η επιχείρηση λειτουργεί, παρεμβαίνει. Πχ ολοκληρώνουμε ένα έργο επέκτασης αποχέτευσης στον Αμυγδαλεώνα και αυτό το έργο είναι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Αμυγδαλεώνα, οι οποίοι από το 2007 βλέπανε την αποχέτευση να ολοκληρώνεται στο χωριό τους αλλά δύο τμήματα του χωριού να μην έχουν αποχέτευση. Μας το ζητήσανε και το κάνουμε. Κάναμε τη διευθέτηση των ομβρίων σε αυτήν την ασφαλτόστρωση που έκανε ο Δήμος Καβάλας ανάμεσα στα δύο σχολεία που υπάρχουν εκεί. Μας το ζήτησε ο πρόεδρος, συνεννοηθήκαμε με την Τεχνική Υπηρεσία, μπορούσαμε να παρέμβουμε και να λύσουμε το πρόβλημα, το λύσαμε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Συμπλήρωσε δε με έμφαση «εν πάση περιπτώσει χαράτσια δεν υπάρχουν. Αυτό που ζητάμε να πληρώσουν οι καταναλωτές και στον Αμυγδαλεώνα, είναι αυτά τα οποία πρέπει και είναι οι τιμές νερού και αποχέτευσης που ίσχυαν πάντα. Από τότε που ο Αμυγδαλεώνας ήταν κοινότητα, έγινε Δήμος Φιλίππων και τώρα πλέον ανήκει διοικητικά στο Δήμο Καβάλας. Τίποτα περισσότερο από αυτό και φυσικά εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρεμβάσεις όχι μόνο στον Αμυγδαλεώνα, αλλά και στα άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα. Το κάναμε στο Ζυγό, το κάναμε στις Κρηνίδες, το κάναμε στην Καβάλα, στην Καρβάλη και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Και ας ενοχλούνται κάποιοι, δεν πειράζει. Κάποιοι ενοχλούνται επειδή δεν γίνονται δουλειές, εκεί τώρα έχουμε το αντίθετο. ενοχλούνται επειδή γίνονται δουλειές στο χωριό τους. Δεν πειράζει, τι να κάνουμε. Είναι τα νέα ήθη και έθιμα που έχουν επικρατήσει στην πολιτική ζωή του τόπου μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *