«Δεν υπάρχουν νεώτερα για την πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Θάσου» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής  Νίκος Τσιλογιώργης

Τίποτα το νεότερο δεν υπάρχει για τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου όπως δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης. Τα δρομολόγια παραμένουν 2 από τα δύο πορθμεία και οι όποιες αλλαγές αναμένεται να γίνουν από 1ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιλογιώργη «Νεώτερο δεν έχουμε. Δύο δρομολόγια καθημερινά, στις 8.30 το πρωί από τον Πρίνο το πρώτο.  Περιμένουμε από τον Υπουργό Ναυτιλίας  κ. Κουρουμπλή κάτι, όπως δεσμεύτηκε στην επίσκεψη του στην Καβάλα..  Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι κάτι καλό θα βγει.

Εμείς βέβαια ενημερώσαμε τον υπουργό για όλα όσα συμβαίνουν στην γραμμή, είδαμε μια κατανόηση και περιμένουμε.  Και είναι αλήθεια πως αν και είμαι αισιόδοξος δεν μπορώ να πω πολλά. Είναι όμως όλα τόσο δύσκολα, δηλώσεις υπάρχουν και μένουμε στα ίδια. Και φέτος μάλιστα, ο χειμώνας ήταν από τους πιο δραματικούς.

Ενώ πέρσι λέγαμε ότι τα τρία δρομολόγια δεν μας αρκούν, φέτος έχουμε μόνο δύο δρομολόγια τα οποία άλλοτε γίνονται και άλλοτε όχι. Άλλοτε έχουμε καθυστερήσεις, άλλοτε προβλήματα, γενικά τίποτε δεν γίνεται ως θέλουμε και ως πρέπει».

ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Ο κ. Τσιλογιώργης επανέλαβε ότι «Ήταν πράγματι πολύ δύσκολος ο τελευταίος χειμώνας. Γι αυτό λέμε και ξαναλέμε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί μια και καλή. Τα δρομολόγια δεν εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό και είναι εύλογη η αγανάκτηση του κόσμου.

Αυτή άλλωστε την αγανάκτηση μεταφέραμε και στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας».

Σύμφωνα με τον συνομιλητή μας, η λύση είναι αυτή που βρίσκεται στα χέρια του ίδιου του υπουργείου. «Δεν χρειάζεται καν να συζητάμε για διαδημοτική συνεργασία, για αγορά πλοίου από το Δήμο Θάσου. Η λύση είναι απλή. Δεν χρειάζεται οι Δήμοι Θάσου και Καβάλας να αγοράσουν πλοία.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα πρέπει να είναι υποχρεωμένες να κάνουν δρομολόγιο και στη γραμμή του Πρίνου.

Αυτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των πορθμειακών γραμμών όπως επίσης οι αρμοδιότητες να μεταφερθούν στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας.

Αυτό είναι το πλάνο δράσης που προτείναμε και ως Θασιακή και των θεσμικών φορέων.  Το υπουργείο Ναυτιλίας με μια πρόταση που θα μπει μέσα στον Καλλικράτη μπορεί να υλοποιήσει και αυτή την πρόταση. Να γίνει εδώ ένα μικρό Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ)  και να έχουν άποψη όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στο θέμα αυτό. Από 1η Απριλίου δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Απλά το πρωινό φέρρυ θα φεύγει στις 7.15 και όχι στις 8.30 από τον Πρίνο..  Αλλαγές θα έχουμε λογικά από τον Μάιο. Για αυτό και ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση