ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Δεν υπάρχει έξαρση της γρίπης σε σχολεία της περιοχής» δηλώνει ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας    Κώστας Μπαντίκος

Στο 24ο Δημοτικό Νηπιαγωγείο παρουσιάστηκαν ομαδικά κρούσματα γρίπης όπως το επιβεβαίωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας κ. Κώστας Μπαντίκος. Πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση σχολικής μονάδας σύμφωνα με τον κ. Μπαντίκο και δεν υπάρχει επιδημία στα σχολεία.

Όπως ανέφερε αρχικά «Από την Παρασκευή στο 24ο Νηπιαγωγείο Καβάλας, παρουσιάσθηκε ένας αυξημένος αριθμός μαθητών, με συμπτώματα γρίπης, ίωσης κλπ

Την Κυριακή ενημερωθήκαμε από την προϊσταμένη ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των παιδιών αυτών που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα βήχα, πυρετού κλπ. Ήρθαμε σε επαφή και με τον προϊστάμενο της Δημόσιας Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο για να δούμε τι γίνεται τελικά.

Επίσης ενημερωθήκαμε ότι επί του συνόλου των μαθητών είχαμε πολλά κρούσματα. Με επικαιροποιημένη την ενημέρωση αυτή λοιπόν και με επαφές με τη διευθύντρια που επίσης νοσεί μας μεταφέρθηκε η επαλήθευση του γεγονότος».

ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ

Και πρόσθεσε ότι «Σε άλλα σχολεία δεν έχουμε τόσο μεγάλες εξάρσεις. Δεν έχουμε επιδημία, κρούσματα κλπ. Οφείλαμε όμως να κοινοποιήσουμε τις οδηγίες στις σχολικές μονάδες μια και η εποχή είναι δύσκολη και θα μπορούσαν πολλά να προκύψουν. Είπαμε άλλωστε με τον Διευθυντή Υγείας κ. Παπαδόπουλο ότι προέχει η υγιεινή, ο αερισμός των χώρων, η καθαριότητα ενώ συστήσαμε σε όλους σε περίπτωση που ένα παιδία δεν νοιώθει καλά να μένει στο σπίτι του.  Στο 24ο Δ.Σ. έχει 12 παιδιά. Μεγάλος αριθμός αυτών πηγαίνει στο σχολείο. Κάποια παιδιά δεν πηγαίνουν για προληπτικούς λόγους, κάποια νοσούν αλλά δεν μιλάμε για πανδημία.

Απλά εμείς ενημερώσαμε άπαντες για να αποτρέψουμε τυχόν έξαρση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *