Δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας όπως δηλώνει ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής 

Δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας σύμφωνα με τον πρώην υπουργό κ. Γιώργο Καλαντζή, παρά μόνον διακριτοί ρόλοι.

 Όπως ανέφερε αρχικά «Καταρχήν δεν πρέπει να μιλάμε για διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Αυτό το έκανε ο κ. Τσίπρας προεκλογικά, απευθυνόμενος στο αριστερό ακροατήριο, το οποίο το μόνο που έμαθε να κάνει προεκλογικά ήταν να μιλάει εναντίον της εκκλησίας και μετά να κάνει μεγάλους σταυρούς, όταν πια πήρε τις εκλογές.

 Άρα δεν πρέπει ξεκάθαρα να μιλάμε για τέτοιο θέμα. Πρέπει να μείνουν ξεκάθαρα οι διακριτοί ρόλοι. Το αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας είναι ξεκάθαρο, όπως και η αυτοτέλεια της, όπως αυτονόητη είναι και η ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους. Από εκεί και πέρα όμως εξίσου αυτονόητο είναι ότι σε μια Ελλάδα που χρωστάει τόσα και που τόσα χρόνια σκλαβιάς που προηγήθηκαν η Ελλάδα επιβίωσε επειδή κάποιοι φωτισμένοι άνθρωποι της Εκκλησίας βοήθησαν, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Άρα λοιπόν δεν είναι παλαιομόδιτικο να μιλάς για διαχωρισμο; Αν θέλει ας αλλάξει το άρθρο 3 του Συντάγματος ο κ. Τσίπρας και ας τελειώνουμε. Άρα διακριτοί ρόλοι, τα του Καίσαρος το Καίσαρι και όλα προχωρούν αυτόνομα».

 ΠΕΡΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ

Μάλιστα θεώρησε κοροϊδία το ποιος θα πληρώνει τους ιερείς. «Το θέμα είναι να καθίσουμε και να μιλήσουμε σοβαρά, να δούμε την παραχώρηση που λέει η Εκκλησία περί 50-50. Ας σταματήσουν οι άλλες ανούσιες θέσεις. Διαφωνώ ριζικά στην έννοια του διαχωρισμού και δεν θέλω να συζητάμε για αυτό. Με ανοικτό το Μακεδονικό και ανοικτό το θέμα της Εκκλησίας ούτε 10% δεν βλέπω να παίρνει ο κ. Τσίπρας. Να καθίσουν Κράτος και Εκκλησίας, να γίνει ολική καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας και να πηγαίνουν όλοι 50-50 στην προσφορά πρόνοιας όταν και όποτε χρειάζεται. Κράτος και Εκκλησία να προσφέρουν όταν πρέπει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 ΓΕΦΥΡΑ

 Αναφορικά με την πτώση της γέφυρας στην Καβάλα ο ίδιος δήλωσε ότι  «Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιος έχει την ευθύνη της συντήρησης του έργου και μετά να μιλάμε. Όποιος έχει την συντήρηση αλλά και αυτός που έπρεπε να την έχει, δεν έπρεπε να έχει στα χέρια του έγγραφο από το Δήμο Καβάλας  που να ζητάει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας ένα χαρτί, ένα τεχνικό δελτίο ανά έτος ότι η γέφυρα είναι εντάξει. Από εκεί θα φανεί ποιος έχει την ευθύνη. Στην πολυκατοικία την ευθύνη την έχει ο διαχειριστής. Αν καεί η λάμπα και δεν ειδοποιήσω το διαχειριστή, και πέσει κάποιος δεν θα έχω και εγώ ευθύνη; Ας πούμε πρώτα Δόξα τω Θεώ που δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα και ας πάψουμε να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα. Κανονικά η δήμαρχος κ.  Τσανάκα έπρεπε να πάρει τα λεφτά και από τους δύο, και από το κράτος και από την περιφέρεια για την αποκατάσταση της γέφυρας. Σκοπός είναι να γίνει το έργο και όχι ποιος θα κάνει το έργο. Να γίνει γρήγορα ο δρόμος διότι το κέντρο της Καβάλας θα έχει τεράστια φόρτιση. Ας δουν άμεσα αν γίνεται να χρησιμοποιηθεί η μια λωρίδα.  Ας το δουν γιατί αλλιώς Σούγελο και Καμάρες θα έχουν τρομερό πρόβλημα. Το κομμάτι που πατάει στην στεριά μπορεί να δοθεί διπλής κατεύθυνσης.  Να μην ξεχνάμε ότι πριν γίνει η γέφυρα περνούσαμε όλοι με διπλή κατεύθυνση από το κομμάτι που πατάει στη γέφυρα.

Αφού δεν σκοτώθηκε κανείς, ας κάνουμε το έργο και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα λυθούν».  

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.