ΕργασίαΚύριο άρθρο

«Δεν ρωτήθηκαν οι Δήμοι για το αν μπορούν να προσλάβουν 240 άτομα» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος  Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης

Με μία τροπολογία του υπουργείου  περίπου 240 άτομα περίπου θα πρέπει ο Δήμος Καβάλας να  ανανεώσει τις συμβάσεις τους  κάτι που προκαλεί προβλήματα καθώς δεν έχει διευκρινιστεί πως θα πληρώνεται αυτό το προσωπικό.  Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης τονίζοντας αρχικά ότι ο Δήμος Καβάλας δεν χρειάζεται τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Ο κ. Καλανταρίδης αρχικά ανέφερε ότι «Την προηγούμενη Πέμπτη εγκρίθηκε κυβερνητική τροπολογία σύμφωνα με την οποία για το προσωπικό που «απολύθηκε» ας πούμε έπειτα από δίμηνη ή πεντάμηνη απασχόλησή του στους τομείς καθαριότητας των ΟΤΑ και των περιφερειών προβλέπεται αυτοδίκαιη ανανέωση των συμβάσεων. Οι συμβάσεις δηλαδή που έληξαν μετά την 1η Μαρτίου 2016 θα ανανεωθούν έως το τέλος του 2017, ενώ όσες συμβάσεις υπογραφούν από τώρα έως και το τέλος του έτους θα ισχύουν επίσης έως το τέλος του 2017.Αυτό που θέλω εγώ να προσθέσω είναι ότι η εν λόγω  τροπολογία παρέχει απόλυτα απαραίτητο προσωπικό στο δήμο, ωστόσο το πλήθος των απασχολούμενων είναι τεράστιο. Ο δήμος Καβάλας για παράδειγμα προσελάμβανε με δίμηνες συμβάσεις 40 – 70 άτομα προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες του. Αυτή τη στιγμή, οι  απασχολούμενοι που υπάγονται στη νέα ρύθμιση είναι 220 – 240 άτομα που θα πρέπει να παραμείνουν στην υπηρεσία του Δήμου Καβάλας». .

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Ο κ. Καλανταρίδης πρόσθεσε ότι «Με αυτή την εξέλιξη λοιπόν το  κράτος προχώρησε στην τροπολογία χωρίς πρωτίστως να συζητήσει με την τοπική αυτοδιοίκηση αναφορικά με τις πραγματικές της ανάγκες και κυριότερα δε διευκρινίζει την πληρωμή των απασχολούμενων. Μπορεί δηλαδή ο δήμος Καβάλας να έχει τη δυνατότητα πληρωμής εβδομήντα ή ογδόντα απασχολούμενων για δώδεκα μήνες, σίγουρα όμως δεν έχει την οικονομική ευρωστία να πληρώνει 240 άτομα. Πως υποχρεώνεις τους Δήμους να κάνουν κάτι τέτοιο; Και όταν υπάρχουν και Δήμοι που είναι μέσα με το κεφάλι….. Κοντολογίς, από το ένα άκρο των υποστελεχωμένων ΟΤΑ η κατάσταση φτάνει στο αντίθετο άκρο, της πληθώρας μεν του προσωπικού αλλά χωρίς να διευκρινίζεται με ποιο τρόπο θα εξασφαλισθούν οι πόροι για τις αμοιβές των απασχολούμενων. Σίγουρα όμως ο δήμος Καβάλας δε χρειάζεται επιπλέον 240 εργαζόμενους. Προς το παρόν πάντως η διοίκηση περιμένει την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου για να δούμε τι προβλέπει η τροπολογία και δεν αποκλείει μια γενικευμένη αντίδραση όλων των δήμων της χώρας, οι οποίοι τώρα καταστρώνουν τους προϋπολογισμούς τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *