Κύριο άρθροΠολιτική

Δεν πρόκειται να κλείσει καμία σχολική μονάδα στη Θάσο διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ

Δεν πρόκειται να κλείσει καμία σχολική μονάδα στη Θάσο ενώ ήδη λειτουργεί το παράρτημα ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στο νησί, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ αρχικά για το θέμα του Δημοτικού Σχολείου Λιμεναρίων το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα κινδυνεύει με λουκέτο, σημείωσε πως «αυτό είναι μια μακρά ιστορία, ξεκινάει από το 2011, τουλάχιστον όσο το παρακολουθώ εγώ, όπου σε όλη την Ελλάδα είχαν κλείσει κάποιες μονάδες λόγω πληθυσμού των μαθητών. Εδώ στη Θάσο όμως τότε και με δική μας απαίτηση, του Δήμου Θάσου που αναλαμβάνει και τη συντήρηση των κτηρίων κι ότι άλλο χρειάζεται, δεν έκλεισε κανένα σχολείο όταν έκλεισαν αρκετές μονάδες στη χώρα. Τώρα με τη νέα κυβέρνηση με την επανεξέταση του θέματος πάλι κρίθηκε ότι θα παραμείνουν ως έχουν όλες οι μονάδες, κάτι το οποίο περάσαμε από Δημοτικό Συμβούλιο πριν ενάμιση δυο μήνες, όπου δώσαμε τη σύμφωνη γνώμη μας σε αυτήν την κατεύθυνση. Από κει και πέρα δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να συντρέχει μεσούσης της χρονιάς. Οι σχολικές μονάδες έχει αποφασιστεί να παραμείνουν ανοιχτές όπως και στην αρχή του έτους».

ΕΠΑΛ

Για το ΕΠΑΛ σημείωσε ότι «λειτουργεί πολύ κανονικά. Το επισκέφθηκα και την πρώτη μέρα της λειτουργίας του όταν μίλησα με τα παιδιά και με το διευθυντή του σχολείου. Είναι μια πολύ καλή μονάδα. Υπάρχει οικόπεδο όπου μπορεί με βάση το κτιριολογικό πρόγραμμα του υπουργείου να κτιστούν ή να τοποθετηθούν προκατασκευασμένες αίθουσες για να καλύψουν τις ανάγκες και των άλλων τάξεων και των άλλων κατευθύνσεων που θα λειτουργήσουν από του χρόνου αλλά και τα επόμενα χρόνια. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας, ίσως και σε αυτόν ή τον επόμενο μήνα θα επισκεφθεί το νησί μας ο κ. Μπαξεβανάκης ο υφυπουργός Παιδείας, ο οποίος βεβαίως ήταν και ο άνθρωπος που ενεργοποίησε πολιτικά και έδωσε ουσιαστικά το έναυσμα, έκανε την καλή αρχή για να ολοκληρωθεί η μονάδα και να λειτουργεί κάτι που μας ταλαιπώρησε, προσωπικά εμένα ως δήμαρχο, έξι χρόνια χωρίς ιδιαίτερη ανταπόκριση από το κεντρικό κράτος, παρόλο που οι φορείς της εκπαίδευσης είχαν δείξει ζήλο και το πίστεψαν και βοήθησαν και συνέδραμαν. Τώρα αυτό που θα γίνει την Άνοιξη είναι σε συνεννόηση βεβαίως και με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας, μια καμπάνια – επίσκεψη στα τρία γυμνάσια του νησιού Λιμένα, Πρίνου και Λιμεναρίων, να ενημερωθούν οι γονείς τι εστί ΕΠΑΛ, το ίδιο και οι μαθητές και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις με το στοχευμένο επαγγελματικό προσανατολισμό. Βέβαια είναι τιμή μας ότι ο ίδιος ο υπουργός θα είναι εδώ στα εγκαίνια».

ΕΚΑΒ

Συμπλήρωσε δε πως «βέβαια ακόμα έναν υπουργό περιμένουμε να εγκαινιάσει τον τομέα ΕΚΑΒ, που προσωπικά τουλάχιστον κατέβαλα μεγάλες προσπάθειες από το 2011 μέχρι σήμερα και βλέπουμε να ευοδώνονται αυτές οι προσπάθειες, να δημιουργείται μια δομή πολύ σημαντική για το νησί όπως είναι ο τομέας ΕΚΑΒ. Την Πέμπτη και την Παρασκευή τα συνεργεία του Δήμου κάνουν ένα φινίρισμα των υποδομών στο Κέντρο Υγείας όπου στεγάζονται τα πληρώματα. Περιμένουμε λοιπόν και τον κ. Πολάκη, είμαστε σε μία επικοινωνία ούτως ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να έχουμε εδώ δύο πολύ σημαντικά υπουργεία, δύο υπουργούς, της Υγείας και της Παιδείας, που είναι οι θεμέλιοι λίθοι για τη λειτουργία μιας κοινωνίας και ιδιαίτερα νησιωτικής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *