Κύριο άρθροΠολιτική

“Δεν πρέπει να ψηφισθεί το φορολογικό νομοσχέδιο που είναι έκτρωμα” δηλώνει ο δικηγόρος Λεωνίδας Παππάς

Οργή έχει προκαλέσει στους ελεύθερους επαγγελματίες και της Καβάλας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καθώς και ο Δικηγορικός Σύλλογος. Ο δικηγόρος κ. Λεωνίδας Παππάς σημείωσε πως το νομοσχέδιο δημιουργεί τεράστια προβλήματα και επιτίθεται κατά των ελεύθερων επαγγελματιών ου θα αντιμετωπίσουν προβλήματα βιωσιμότητας.
“Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας και προκειμένου να υψώσουν μαι φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο αποφασίσαμε να προβούμε σε κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα απέχουμε από όλες τις δίκες απέναντι στο δημόσιο και εξαιρούνται οι ΟΤΑ και οι Περιφέρειες ενώ οι δικηγόροι απέχουν από το Κτηματολόγιο, από την έκδοση διαταγών πληρωμής των τραπεζών για δάνεια και διαδικασίες εξέλιξης και φυσικά έχουμε γενική αποχή από τα καθήκοντα μας στις 16 και 17 και 21 κι 22 του μηνός” τόνισε αρχικά.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε, η αποχή των δικηγόρων από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ευρύτερος δημόσιος τομέας) μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, γενική αποχή από όλες τις δίκες στις 16 και 17/11/2023 και 21 και 22/11/2023, αποχή από όλες τις δίκες κατά τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων στο Κοινοβούλιο, αποχή από έκδοση διαταγών πληρωμής από δάνεια με αιτούσες Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων καθώς επίσης και από εντολές προς εκτέλεση, ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για τα funds και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, αποχή από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη δικηγόροι (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου, κ.λπ.), πορεία διαμαρτυρίας και στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στις 22/11/2023 και δημιουργία ενιαίου μετώπου με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς με σκοπό την απόσυρση των εξαγγελθέντων φορολογικών μέτρων.”
ΓΙΑΤΙ
Η κινητοποίηση έρχεται ως απάντηση στο νομοσχέδιο “το οποίο θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους επαγγελματίες, Προσδοκά η κυβέρνηση με αυτό να πάρει ένα δις ευρώ αν και προεκλογικά έλεγε ότι έχουμε δημοσιονομικό χώρο και μάλιστα ο ίδιος ο κ Μητσοτάκης υποσχόταν ότι όχι μόνο δεν θα μπουν φόροι αλλά θα μειωθούν περαιτέρω!
Εξαπάτησε πολιτικά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και όταν μάλιστα το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά είχε μιλήσει για φορολόγηση των μερισμάτων άνω των 50 χιλιάδων ευρώ (άραγε πόσοι καβαλιώτες παίρνουν μερίσματα άνω των 50 χιλιάδων ευρώ;) μας κατηγορούσε και μαζί και τα ΜΜΕ ότι εμείς έχουμε κρυφή φορολογική αντζέντα.
Κέρδισε τη 2 εκλογή του ο κ. Μητσοτάκης και πλέον εφαρμόζει το σχέδιο του και επιτίθεται κατά των ελευθέρων επαγγελματιών, αυτών που κρατάν όρθια την οικονομία με αποτέλεσμα να δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης σε πολλούς νέους επαγγελματίες.
Το 60% των νέων δικηγόρων έχει οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Το 50% των εμπόρων χρωστά στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτά ο κ. Χατζηγάκης και ο κ. Γεωργιάδης που δεν έχουν ασκήσει ελεύθερο επάγγελμα, γιατί άλλα τα εισοδήματά τους και άλλη η ελεύθερη οικονομία δεν μπορούν να τα αντιληφθούν. Ο κ. Χατζηγάκης λέει ότι και αυτός είναι δικηγόρος. Άραγε έχει πατήσει ποτέ σε δικαστήριο; Πολύ αμφιβάλω, Εξ ου και η διαμαρτυρία μας μια και αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να πατήσει εμάς τους επαγγελματίες που καθημερινά στηρίζουμε την ελληνική οικονομία, με φόρους, μισθούς και διάφορους άλλους τρόπους. Και έρχεται τώρα να βάλει έναν κεφαλικό φόρο ένα χαράτσι ενώ είχε υποσχεθεί εντελώς τα αντίθετα. Και όλα αυτά χωρίς καμία διαβούλευση, καμία ενημέρωση με τεκμήρια που μας γυρίζουν χρόνια πίσω.
ΟΜΟΛΟΓΙΑ
Άρα όλο αυτό είναι και μια ομολογία ότι απέτυχαν σε όλα τα μέτρα πάταξης φοροδιαφυγής και μας έβαλαν ΡΟΣ, περιορισμό συναλλαγών αλλά όλα αυτά δεν είχαν αποτέλεσμα. Και ενώ έκαναν λόγο για χώρο δημοσιονομικό για να δοθούν παροχές, αυτό βέβαια το έλεγχαν προεκλογικά, τώρα έχουμε έλλειμμα….συμμετέχουμε και εμείς στη διαμαρτυρία και ελπίζουμε να φτάσουν οι φωνές μας εκεί που πρέπει για να μην ψηφισθεί αυτό τ ο έκτρωμα” τόνισε