Δεν πρέπει να υποβαθμιστεί περαιτέρω η περιοχή του Περιγιαλίου επισημαίνει η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα

Περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής Περιγιαλίου προβλέπει η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα από την επικείμενη μεταφορά των προσφύγων που φιλοξενούνται στην Άσπρη Άμμο στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Η δήμαρχος συμφωνεί με τους κατοίκους του Περιγιαλίου που διαμαρτύρονται για την εν λόγω εξέλιξη, ενώ σε συνάντηση που είχε μαζί τους τούς εξήγησε ότι και η ίδια είναι κάθετα αντίθετη με αυτή τη μετεγκατάσταση.

«Η τελευταία ενημέρωση που είχα είναι προσωπική ενημέρωση» επισήμανε η κ. Τσανάκα και συνέχισε «με τα μάτια μου πήγα και είδα τι συμβαίνει κι αυτό έγινε πριν δέκα μέρες. Προσωπικά πιστεύω ότι θα μεταφερθούν με τις σκηνές τους οι άνθρωποι, γιατί το έξοδο για να χωρίσεις αυτό το χώρο σε διαμερισματάκια μικρά είναι πάρα πολύ μεγάλο για να το αναλάβει μια Ελλάδα που βρίσκεται σε οικονομική κρίση».

ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Αναφορικά με την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής και την επιστολή τους, η κ. Τσανάκα σημείωσε πως «οι κάτοικοι με επισκέφθηκαν αυτήν την βδομάδα και μου εξέφρασαν τα παράπονά τους. Μάλιστα ήταν όλοι τους παραπληροφορημένοι. Πέρασαν όλοι οι πολιτικοί φορείς και τους είπαν ότι φταίει η δήμαρχος. Αν είναι δυνατόν. Τους είπα ότι έγινα κακιά για αυτό το θέμα και δεν με νοιάζει καθόλου, τους διάβασα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τους την έδωσα κιόλας και τους έχω έτοιμο και το CD από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το κομμάτι που αναφέρεται στο Ασημακοπούλου. Τους διάβασα την ονομαστική ψηφοφορία γιατί έγινε ονομαστική ψηφοφορία. Το να τα ρίχνουμε όλα στη δήμαρχο είναι ντροπή. Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που αγωνιούν. Δεν είναι εύκολο. Εγώ είχα προτείνει να τους μοιράσουμε μια οικογένεια σε κάθε γειτονιά. Μια οικογένεια σε κάθε γειτονιά κανένας δεν θα έλεγε τίποτα. Δεν θα μιλούσε κανένας. Αλλά εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι ετοιμάζεται και σχολείο για αυτά τα παιδιά και ίσως θα πρέπει να ρωτηθούν και οι αρμόδιοι από την εκπαίδευση, γιατί εγώ ακόμα δεν τους είδα για να τους ρωτήσω».

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ

Σχολιάζοντας η δήμαρχος Καβάλας την αναφορά των κατοίκων του Περιγιαλίου στην επιστολή τους για τον κίνδυνο περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής, σημείωσε πως «είναι μια περιοχή που είδαμε και πάθαμε να την εντάξουμε στο σχέδιο πόλης και τώρα φυσικά δεν έχουμε τα χρήματα για να αρχίσουμε, ότι μπορούμε θα κάνουμε. Θα ξεκινήσουμε να κάνουμε τις υποδομές, τους δρόμους και τα δίκτυα, αλλά από κει και έπειτα δεν είναι δυνατόν να υποβαθμιστεί κι άλλο αυτή η περιοχή. Ενώ επαναλαμβάνω αν υπήρχε μόνο μια οικογένεια κανένας δεν θα έλεγε τίποτα για αυτό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση