«Δεν μπορεί ο κόσμος να βάλει πετρέλαιο θέρμανσης έστω και αν κρυώνει» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου των βενζινοπωλών  Φώτης Πούλος

Η υπερφορολόγηση των καυσίμων έκανε το θαύμα της και στην Καβάλα  με αποτέλεσμα να φτάσει η τιμή της  αμόλυβδης βενζίνης στο  1,50 ευρώ το λίτρο!  Ο πρόεδρος του Σωματείου των βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος σε σχετικές δηλώσεις του δεν έκρυψε την  πικρία και αγανάκτηση του από την κυβερνητική πολιτική πάνω στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τον κ. Πούλο «Μια δύσκολη χρονιά ήρθε και για εμάς και για τον κόσμο. Στον κλάδο των πρατηρίων δεν ξεκινήσαμε καλά αφού με το καλημέρα, είδαμε την αύξηση στους φόρους και στα πετρέλαια και στα καύσιμα κίνησης, όπως στο υγραέριο κίνησης και στο πετρέλαιο κίνησης. Αλλά φτάσαμε σε αύξηση και στην τιμή της αμόλυβδης και όλα αυτά τα δεδομένα δημιουργούν άσχημες εικόνες και είμαστε πια πολύ δύσκολα ενώ αυτό φαίνεται και από ένα πιθανό πλάνο για το 2017. Γιατί είδαμε μέσα στο 2016 να κατατίθενται πολλές πινακίδες στη διεύθυνση συγκοινωνιών που αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ακόμη μικρότερη κατανάλωση καυσίμων. Και αν έχουμε τόσες πολλές καταθέσεις πινακίδων σκεφτείτε πόσα αυτοκίνητα άφησαν πίσω ανεργία, πόσες ασφαλιστικές σταμάτησαν να εισπράττουν ασφάλεια, πόσα συνεργεία έπαψαν να δουλεύουν, πόσα πρατήρια έπαψαν να πουλούν καύσιμα. Και αυτή την στιγμή η τιμή της αμόλυβδης στην Καβάλα έφτασε να πωλείται στο 1.50 λεπτά ενώ 1,30 είναι το πετρέλαιο κίνηση και 98 λεπτά πάει στο πετρέλαιο θέρμανσης».

ΔΙΕΘΝΩΣ

Πρόσθεσε δε πως «Γενικά είχαμε αύξηση διεθνώς και όλα αυτά πέρασαν στην αγορά. Μέσα σε ένα μήνα ξεπέρασε η αύξηση τα δέκα δολάρια το βαρέλι για αυτό και φτάσαμε εδώ σήμερα, σε μια μεγάλη αύξηση καυσίμων.

Αυτή την στιγμή η τιμή της αμόλυβδης έχει ειδικό φόρο, ΦΠΑ και όλα 1,20 λεπτά. 35 λεπτά το μεταφορικό κόστος, το δικό μας κέρδος, Όλα τα άλλα είναι φόροι, Στα 50 λεπτά είναι ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο υποτίθεται ότι είναι προϊόν πρώτης ανάγκης.

Αυτά είναι στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου και μιλάμε για μια πολιτική που δεν βγάζει πουθενά. Υπήρχαν άλλα μέτρα αλλά δεν τα άγγιξαν ποτέ και φτάσαμε και πάλι σε αυτό το σημείο.

Όσο αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης υπάρχει μια κινητικότητα, αλλά οι ποσότητες είναι μικρές. Ο κόσμος προσπαθεί να ζεσταθεί αλλά δεν μπορεί να αγοράσει μεγάλες ποσότητες αφού ο κόσμος δεν έχει πια λεφτά για να καλύψει τις ανάγκες. Βάζουμε πετρέλαιο για μια και δύο εβδομάδες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.