ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Δεν λειτουργούν οι νέες παγομηχανές στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας και το πρόβλημα είναι τεράστιο όπως καταγγέλλει ο Ιχθυέμπορος  Ανδρέας Καραμπουρνιώτης

Δεν λειτουργούν οι νέες παγομηχανές στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας και το πρόβλημα είναι τεράστιο όπως καταγγέλλει ο Ιχθυέμπορος κ. Ανδρέας Καραμπουρνιώτης. Μάλιστα τον επόμενο μήνα αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα η εμπορική κίνηση στην Ιχθυόσκαλα, γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα στη διακίνηση και στις εξαγωγές αλιευμάτων.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Καραμπουρνιώτης σημείωσε πως «το έργο που ξεκίνησε πριν από οχτώ χρόνια, μπαίνουμε στον ένατο χρόνο, διάβασα ότι είπαν οι Αντιπεριφερειάρχες κι ο Περιφερειάρχης ότι το 99% του έργου έχει γίνει. Λοιπόν δεν έχει γίνει ούτε το 80%. Τα έργα που κάνανε κάτω στην πλακόστρωση με την πάροδο του χρόνου και από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκαν το 10% – 15% οδηγεί το έργο  για να ξαναμπούν καινούρια πλακάκια. Το πιο σοβαρό είναι ότι σε λίγο καιρό, σε ένα  μήνα το αργότερο δηλαδή, θα έρθουν  εδώ ίσα με 70 σκάφη από όλη την Ελλάδα γιατί εδώ είναι τα ψάρια,  στην περιοχή μας. Η Ιχθυόσκαλα Καβάλας έχει γίνει σημαία. Έχουν μπλέξει τα μπούτια τους εκεί η Περιφέρεια, το ΕΠΑΛ. Από την άλλη διαπιστώνουμε  ότι  καμιά στεναχώρια δεν  έχουν οι βουλευτές του νομού… Ας βάλω και τον Παναγιωτόπουλο μέσα, αν και έτσι κι αλλιώς και να βάλει το χέρι του θα του τραβήξουν το χαλί. Οι τρεις οι Συριζαίοι βουλευτές είναι γνώστες του θέματος, τους έχουμε ενημερώσει, τους ξαναέχουμε ενημερώσει, δεν βαριέσαι. Δεν ενδιαφέρεται κανείς, είμαστε μια Ιχθυόσκαλα του 2018 χωρίς πάγο, δεν έχουμε πάγο, είναι να τρελαθείς δηλαδή, κι όλη η ιστορία δεν είναι πάνω από δέκα χιλιάρικα για να ολοκληρωθεί το έργο. Αυτή η ιστορία έχει πάει στο δεύτερο χρόνο τώρα, τους ενημερώνουμε, την αγωνία που έχουν εδώ οι συναλλασσόμενοι. Εγώ έχω λίγο χρόνο παραπάνω ως συνταξιούχος, οι άλλοι ξυπνάνε ώρα μία τα ξημερώματα, ώρα δύο τα ξημερώματα πάνω στον ύπνο, τα προβλήματα είναι προβλήματα της καθημερινότητας και δεν έχουμε κάνει ως επαγγελματίες της Ιχθυόσκαλας αυτό που έχουν κάνει όλοι οι άλλοι που δημιουργούν ιστορίες, καθώς διαμαρτύρονται και κλείνουν λιμάνια κλπ.»

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ

Τόνισε δε πως «εμείς δεν μάθαμε να αντιδρούμε έτσι, εμείς προσπαθούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι αυτό το πράγμα είναι πολύ σοβαρό. Μια Ιχθυόσκαλα με τζίρους εκατομμύρια το χρόνο, μια Ιχθυόσκαλα κερδοφόρα κι όταν λέμε Ιχθυόσκαλα εννοούμε ΔΕΚΟ. Αυτό είναι ανέκδοτο, ΔΕΚΟ να είναι κερδοφόρα, να της τραβάνε το χαλί και να μην ασχολείται κανείς. Εύλογα ο κάθε πολίτης θα έλεγε τι κάνουν οι βουλευτές, οι εκπρόσωποι του Νομού Καβάλας; Δεν ενδιαφέρονται για μια επιχείρηση η οποία μετά τα Πετρέλαια και τη ΒΦΛ είναι τρίτη σε τζίρους με τόσο κόσμο, 500 οικογένειες ζουν από αυτήν την Ιχθυόσκαλα και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Εδώ υπάρχει μια διαφορά. Όλος ο κόσμος παρακαλάει να μην τελειώσει ο μήνας γιατί πρέπει να πληρώσει τον  ΕΝΦΙΑ, την τράπεζα, το ΤΕΒΕ και οι βουλευτές θέλουν να τελειώσει γρήγορα ο μήνας για να βάλουν το βιβλιάριο κάτω στην τράπεζα και να πάρουν οχτώ, εννέα, δέκα, έντεκα χιλιάδες ευρώ  αφορολόγητα. Τώρα τι θα κάνει η Ιχθυόσκαλα, αν υπάρχουν δρομολόγια για τη Θάσο, τι τους ενδιαφέρει αυτούς; Αυτοί παρακαλάνε να περνάει ο μήνας να παίρνουν τα οχτώ, τα εννέα, τα δέκα χιλιάρικα ευρώ που τους αναλογούν από την βουλευτική αποζημίωση. Έχω δει άχρηστους ανθρώπους, έγινα 65 χρόνων, πέρασαν και κλέφτες, πέρασαν και άνθρωποι που προσέφεραν, αλλά αυτοί έχουν πρωτοπορία. Τέτοια αχρηστία, τέτοια ανικανότητα, τέτοιους πολιτικούς δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου κι ούτε θα δω. Κατεβαίνει εδώ στην Ιχθυόσκαλα  ο κοσμάκης από τη μία η ώρα τα ξημερώματα  και αγωνιά τι θα γίνει με τον πάγο, δεν έχουμε πάγο. Συνάδελφοί μου έχουν πιάσει το 80% της Ρουμανίας και το 100% της Βουλγαρίας και προσπαθούμε να κάνουμε δουλειά, να ανεβάσουμε τους τζίρους, να φέρουμε κέρδη και αυτοί οι βουλευτές δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Στη ζωούλα τους ζούνε, στις πίτες και στα πανηγύρια, μόνο για τα πανηγύρια είναι».

ΠΑΓΟΜΗΧΑΝΕΣ

Για τις παγομηχανές ο κ. Καραμπουρνιώτης διευκρίνισε πως «έχουν φέρει καινούριες παγομηχανές αλλά επειδή τις αγόρασαν από συγκεκριμένο προμηθευτή  που δεν του είπαν να τις εγκαταστήσει δημιουργήθηκε πρόβλημα… Βρήκαν έναν άλλο να τις τοποθετήσει, ο άλλος και δεν ξέρει και δεν θέλει να ασχοληθεί και υπάρχει ένα μπέρδεμα άνευ προηγουμένου. Τα λεφτά είναι εγκεκριμένα για όλα τα έργα  και δυστυχώς δεν έρχονται εδώ οι αρμόδιοι  να πούνε «παιδιά τι συμβαίνει, τι μπορούμε να κάνουμε, πού μπορούμε να πιέσουμε για να δώσουμε μια λύση». Αφού είναι ένα πρόβλημα του νομού κι όχι μόνο, είναι όλης της Περιφέρειας. Τίποτα. Δεν καταλαβαίνουν οι βουλευτές  τίποτα, που είναι και οι πλέον αρμόδιοι για να πιέσουν και να λύσουν το πρόβλημα..  Το μόνο ενδιαφέρον που έχουν είναι  να περάσει ο μήνας να πάνε  να πάρουν  τα οχτώ, τα εννιά, τα δέκα χιλιάρικα του μισθού τους. Κι από κει και έπειτα στα παλιά  των υποδημάτων τους μας έχουν γραμμένους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *