«Δεν θα ανατραπεί η κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου με τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου» σύμφωνα με το βουλευτή Καβάλας Δημήτρη Εμμανουηλίδη

«Δεν πρόκειται να ανατραπεί η κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου με τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Άσπρη Άμμο στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου» δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης.  Σύμφωνα με τον ίδιο αν ακυρωθεί η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το μεταναστευτικό τότε θα χρειαστεί διαφορετική διαχείριση του προσφυγικού στη χώρα μας με την εξεύρεση νέων χώρων φιλοξενίας.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Εμμανουηλιδης σημείωσε πως «εκτιμώ ότι θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί σε ένα θέμα που δεν βρίσκω το λόγο να υπάρχουν αντιπαλότητες. Οδηγός σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι ένα αίσθημα καθήκοντος κι ανθρωπισμού και με βάση αυτό πορευόμαστε. Δεν υπάρχει κίνδυνος προς Θεού. Δηλαδή ένας ελάχιστος αριθμός φιλοξενούμενων προσφύγων δεν μπορεί να ανατρέψει ούτε την κοινωνική ούτε την οικονομική ζωή της πόλης. Αυτό πρέπει να έχουμε κατά νου και επειδή όλες οι ενέργειες καταγράφονται μέσα στον ιστορικό χρόνο και επειδή η πόλη μας και η χώρα μας έχει δώσει δείγματα ανθρωπιάς και μια πραγματικότητα φιλοξενίας, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εντείνουμε τις διαφορές μας. Δεν υπάρχουν διαφορές. Δεν βρίσκω το λόγο να έχουμε εντάσεις και να οξύνεται η κοινωνική όσμωση της πόλης μας από φόβους που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ;

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που αναφέρουν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να φιλοξενηθούν στο Ασημακοπούλου περισσότεροι πρόσφυγες, ο βουλευτής ανέφερε πως «πριν από δύο μέρες είχαμε ενημέρωση από τους συναρμόδιους υπουργούς. Η πρόθεση είναι να διαχειριστούν τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στην πόλη. Όμως είμαι αρκετά σαφής και είπα ότι αν ο μη γένοιτο ανατραπεί αυτή η συμφωνία Ευρώπης με Τουρκία και επειδή ζούμε σε μια κατάσταση ιδιαίτερης ρευστότητας και στις διεθνείς σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη, κι επειδή εμείς είμαστε αυτοί που θα έχουμε τις συνέπειες από ένα σπάσιμο της συμφωνίας, εννοείται ότι αν προκύψει ένα τέτοιο πρόβλημα η διαχείριση θα είναι εντελώς διαφορετική. Εκείνο που ξέρω είναι ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής απευθύνθηκε σε όλους τους δήμους πληθυσμού άνω των 10.000 κατοίκων, για να αναζητήσει δημόσιους χώρους, δημοτικούς χώρους, ξενοδοχεία που δεν λειτουργούν, για να υπάρχει ένα μπακ απ σε περίπτωση που αυτή η συμφωνία σπάσει. Είναι νομίζω ότι πιο λογικό έχει να κάνει μια κυβέρνηση για να μη βρεθεί στη δυσκολία των πρώτων ημερών όταν ξέσπασε αυτή η πλημμυρίδα του προσφυγικού ρεύματος. Αυτό το έγγραφο που έφυγε αφορά όλους τους δήμους σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα μηδέ εξαιρουμένης και της Πελοποννήσου. Έχει μείνει απέξω μόνο η Κρήτη κι αυτό για λόγους καθαρά γεωγραφικούς. Αλλά αν χρειαστεί, ο μη γένοιτο, βεβαίως και θα πρέπει το πρόβλημα να το διαχειριστεί συνολικά η χώρα και όχι επιλεκτικά κάποιοι νομοί, κάποιες πόλεις, γιατί αυτό αντιβαίνει στην αρχή της ισότητας και της ισονομίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.