ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Δεν θέλουμε ο Δήμος Θάσου να είναι ο φτωχός συγγενείς αλλά να μπορεί να αντλεί εμπειρίες και από άλλους Δήμους» δηλώνει ο  Αντιδήμαρχο Θάσου Γιάννης Πλαφαδέλης 

Στην Αθήνα βρέθηκε την  Δευτέρα ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ για μία σειρά επαφών με τα υπουργεία ενώ αμέσως μετά πέταξε για την Γερμανία, σύμφωνα με τον  Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Πλαφαδέλη.   Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά

«Η εξωστρέφεια του Δήμου Θάσου είναι γεγονός. Ήδη έγιναν προσπάθειες για το μεγάλο λιμάνι του νησιού μας, απαραίτητο εργαλείο ανάπτυξης. Παράλληλα ο Δήμαρχος Θάσου αναχώρησε και για τη Γερμανία στην συνέλευση που ο Δήμος Θάσου θα συμμετάσχει.

Πρόκειται για μια εκτεταμένη περιβαλλοντική και όχι μόνο δράση, που ο Δήμος Θάσου δια αυτής έχει ήδη προχωρήσει στην αλλαγή των λαμπτήρων μέσα από το πρόγραμμα κι από διανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Παράλληλα έχουμε ανοικτά ζητήματα διαχείρισης του περιβάλλοντος και αποστολών και γενικώς μιλάμε για μια σημαντική συνεργασία. Άλλωστε θέλουμε να δούμε και το know how των Γερμανών σε κάποια ζητήματα ώστε να μπορέσουμε και σημαντικές λύσεις να δώσουμε  ειδικά σε θέματα υποδομών, όπου η Θάσος τα τελευταία χρόνια πλέον αναπτύσσεται φοβερά».

ΟΜΟΦΩΝΑ

Επίσης ο συνομιλητής μας αναφέρθηκε και σε ένα σημαντικό ακόμη θέμα. «Το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου ψήφισε ομόφωνα την μείωση των τελών σε ευπαθείς ομάδες του νησιού μας. Αυτό αφορά πολύτεκνους, μονογονεικές οικογένειες, ανέργους, ΑΜΕΑ και συνταξιούχους και μάλιστα με ιδιαίτερα διευρυμένα κριτήρια.

Πλέον πολλοί δημότες της Θάσου θα μπορούν να έρθουν στον ΔΗΜΑΡΓΩ και στην Οικονομική μας Υπηρεσία ώστε όλα να πάνε κατά πως πρέπει. Οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να ωφελούνται, είτε μέσω των έργων που γίνονται είτε μέσω αναλόγων ρυθμίσεων».

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ακολούθως αναφέρθηκε σε μία πρόσκληση για την Κύπρο κάνοντας γνωστό ότι «Επίσης θα αναφέρω και την πρόσκληση που λάβαμε από το Δήμο Δυρίνειας της Κύπρου για την συμμετοχή της δημοτικής χορωδίας μας σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη. Πέρα από το συμβολικό του χαρακτήρα μια και είμαστε ο μοναδικός Δήμος της Ελλάδας που έχει κληθεί είναι πολύ σημαντικό να συμμετάσχουμε σε ένα τόσο σημαντικό επίσης φεστιβάλ.

Θα δούμε το Δήμαρχο Πάφου – ίσως και Λευκωσίας – μια και έχουμε προγραμματίσει μια συνεργασία  που αφορά την διαχείριση στερεών αποβλήτων, κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού επιπέδου, ανταλλαγές  σχολείων και ενδεχομένως και μια αδελφοποίηση Δήμων.

Γενικά μιλάμε για μια σημαντική συνεργασία με πολλές προοπτικές. Ο Δήμος Θάσου βγαίνει έξω, αποκτά εξωστρέφεια και είναι επίσης σημαντικό γιατί θέλουμε να δούμε Δήμους που πρωτοπορούν σε ζητήματα. Ο Δήμος Πάφου έχει κάνει πολλά και θέλουμε να έχουμε μια ανταλλαγή απόψεων αφού αυτό θα μας βοηθήσει. Δεν θέλουμε ο Δήμος Θάσου να είναι ο φτωχός συγγενείς αλλά να μπορεί να αντλεί εμπειρίες και από άλλους Δήμους. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Δήμος Πάφου είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 και αυτό σημαίνει πολλά».

Τέλος ο ίδιος έκανε γνωστό ότι την επόμενη Τετάρτη (σήμερα)  στο Δ.Σ Θάσου θα έρθει προς ψήφιση ο προϋπολογισμός που φαίνεται πια ότι θα έχει ένα πλεόνασμα της τάξεως του 1εκ 800 χιλιάδων ευρώ. «Συνεπώς βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο με έντονη δραστηριότητα σε ό,τι αφορά το Δήμο Θάσου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *