ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Δεν εξυπηρετούν κανένα τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Θασιακής ‘Ένωσης Καβάλας Νίκο Τσιλογεώργη

Δεν εξυπηρετούν κανένα τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Θασιακής ‘Ένωσης Καβάλας λόγω των ωρών που εκτελούνται. Σήμερα εκτελούνται μόλις 2 δρομολόγια καθημερινά και μάλιστα το πρώτο εκτελείται στις 8.30 το πρωί από Πρίνο για Καβάλα, που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τους Θασίους. Ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας  κ.  Νίκος Τσιλογεώργης εξέφρασε τη δυσφορία του για τον πολύ μικρό αριθμό δρομολογίων, αλλά και για τις ώρες που εκτελούνται.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Τσιλογεώργης σημείωσε πως «δεν υπάρχει εξέλιξη, γίνονται δύο δρομολόγια, το πρώτο ξεκινάει 8.30 η ώρα από τον Πρίνο, το πρώτο από την Καβάλα στις 10, γίνονται δρομολόγια για να λένε ότι έχουμε δύο δρομολόγια. Στην ουσία πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι αυτά τα δρομολόγια δεν εξυπηρετούν κανέναν. Απλώς λέμε ότι η πορθμειακή γραμμή είναι ανοιχτή με δύο δρομολόγια, αλλά τα δυο δρομολόγια αυτά που γίνονται εξυπηρετούν τον κόσμο; Ο κόσμος κατεβαίνοντας στον Πρίνο βρίσκει πλοίο για να φύγει το πρωί όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια; Είπα πολλές φορές και θα το επαναλάβω, ότι το πιο ζωντανό και παραγωγικό δρομολόγιο είναι αυτό που γίνεται στις 7.15 από τον Πρίνο, όταν ο κόσμος κατεβαίνει στο λιμάνι για να έρθει στην Καβάλα να εξυπηρετηθεί στις δημόσιες υπηρεσίες, στο νοσοκομείο κλπ. Τώρα λοιπόν με το πρώτο δρομολόγιο στις 8.30 η ώρα δεν εξυπηρετεί κανέναν. Κατά συνέπεια δικαιολογημένα η ναυτιλιακή εταιρία που ανέλαβε να κάνει μέχρι τέλη Μαρτίου δρομολόγια, ο κ. Φιλιάγκος στη συγκεκριμένη περίπτωση, να διαμαρτύρεται ότι δεν έχει κόσμο. Μα  πώς θα έχει κόσμο; Όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα δρομολόγια και αυτά γίνονται καταναγκαστικά, δηλαδή κάνει αγγαρεία η συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρία, δεν έχουν καμία ανταπόκριση τα δρομολόγια  με το επιβατικό κοινό, δεν το εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό».

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Πρόσθεσε δε πως «τώρα μαθαίνω ότι το υπουργείο Ναυτιλίας το αντιμετώπισε το θέμα πολύ χαλαρά παρά τα έγγραφα που στείλαμε με διαμαρτυρίες και στεναχωριέμαι τώρα που το ακούω ότι το υπουργείο δεν γνωρίζει ότι γίνονται δυο δρομολόγια στη γραμμή.  Τα δρομολόγια πρέπει να έχουν ανταπόκριση και να εξυπηρετούν τον κόσμο. Εάν δεν εξυπηρετούν τον κόσμο τότε να μη γίνει κανένα δρομολόγιο, ειλικρινά το λέω. Δηλαδή να φεύγει κάποιος στις 8.30 από τον Πρίνο και να φτάνει στην Καβάλα 10 παρά πέντε και μέχρι να τελειώσει τις δουλείες του δεν βρίσκει δρομολόγιο να επιστρέψει πίσω, θέλω να πω ότι πέρσι ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση. Είχαμε τρία δρομολόγια τα οποία δεν ικανοποιούσαν βέβαια τη Θασιακή Ένωση, καταρχάς δεν υπάρχει απογευματινό δρομολόγιο. Την Κυριακή το τελευταίο δρομολόγιο από τον Πρίνο είναι 1 και πέντε. Η συγκεκριμένη δε ναυτιλιακή εταιρία που κάνει αυτά τα δρομολόγια τα κάνει συνεχόμενα. Χωρίς καμία ανταπόκριση από το επιβατικό κοινό, γιατί το επιβατικό κοινό είναι μπερδεμένο, δεν γνωρίζει πότε γίνονται τα δρομολόγια. Και βέβαια δεν μιλάμε τώρα όταν υπάρχει απαγορευτικό ή πρόβλημα με το συγκεκριμένο πλοίο. Κατά συνέπεια επαναλαμβάνω ότι πρέπει οι κυβερνητικοί βουλευτές να δουν το θέμα. Βεβαίως τώρα βρισκόμαστε προς το τέλος, έχουμε 1,5 μήνα μέχρι τέλη Μαρτίου. Επίσης κι αυτό που λέει και ο κ. Μαρκόπουλος ότι πρέπει επειγόντως οι αρμοδιότητες να επιστρέψουν στο Λιμεναρχείο και στην Αντιπεριφέρεια. Τα δρομολόγια να διαμορφώνονται από τους τοπικούς φορείς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *