Δεν εκδηλώθηκε διάθεση για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων στη σύσκεψη που έγινε προχθές στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Σύσκεψη για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων πραγματοποιήθηκε προχθές στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Από πλευράς της εταιρείας δεν εκδηλώθηκε διάθεση για αλλαγή όδευσης του αγωγού στην περιοχή, παρά μόνον ότι θα δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη προς τους θιγόμενους αγρότες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι της εταιρείας θα τους βρουν στα χωράφια. Αναλυτικά σημείωσε πως «δεν ξέρω πότε υπήρχε μια ανεπίσημη θέση της εταιρίας για την αλλαγή της όδευσης. Πάντοτε η θέση της εταιρίας ήταν αυτή και δεν με εκπλήσσει. Για μας δεν αλλάζει κάτι, άλλωστε η εταιρία έχει συνηθίσει να υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς τις τοπικές κοινωνίες, υπολογίζει χωρίς τις θέσεις, τις απόψεις και τις αποφάσεις της Περιφέρειας και του Δήμου Καβάλας και υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο όπως είπα στην αρχή. Δεν μας κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη αυτό, από κει και πέρα εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Δεν πρόκειται δηλαδή να παραδοθούμε τόσο εύκολα. Νομίζω ότι υπάρχουν τρόποι για να αντιδράσουμε και αυτό που έχουμε πει για το ραντεβού στα χωράφια ισχύει».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ…

«Αν θέλουν να γίνει μακελειό εδώ πέρα ή οτιδήποτε άλλο είναι στο χέρι το δικό τους, μπορούν να το πετύχουν μια χαρά. Γιατί δεν πετύχανε τίποτα να κάνουν με δημοκρατικές διαδικασίες στην περιοχή μας, ας το κάνουν με πρακτικές άλλων κρατών, άλλων πολιτισμών και άλλων ιδεολογιών. Εμείς δεν θα κάνουμε αυτό που θέλουν αυτοί με τον τρόπο που θέλουν αυτοί. Από τη στιγμή που η Κοινοπραξία έχει επιλέξει να κινείται και να συμπεριφέρεται ως κατακτητής, είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε. Αυτοί είναι που δεν συζητάνε, αυτοί δεν κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αυτοί δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα, αυτοί δεν απαντάνε σε όλα τα ζητήματα που βάζουνε, οπότε καταλαβαίνουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους αντιμετωπίσουμε ως κατακτητές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.