Κύριο άρθροΠολιτική

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας, Χαράλαμπος Δράκος, για το θέμα των αφισών που αφορούν τη συμφωνία των Πρεσπών

Καμία σχέση δεν έχει η Νέα Δημοκρατία με τις απειλητικές αφίσες κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας που θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος. Ο τελευταίος απάντησε και στις κατηγορίες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκει την Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις αφίσες.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «πράγματι υπάρχει μια τέτοια αναφορά. Έχει βγει κι ένα δελτίο Τύπου από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούμαστε ως Νέα Δημοκρατία ή πολλά στελέχη της ότι τρομοκρατούν τους βουλευτές με διάφορες αφίσες για να μην ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του στο βουλευτή του. Εξάλλου, ο βουλευτής είναι ο αντιπρόσωπος του λαού στο κοινοβούλιο. Αυτό, όμως, που δεν επιτρέπεται και δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να απειλεί ο πολίτης. Δεν επιτρέπονται ούτε απειλές, ούτε χυδαιότητες, πολύ δε περισσότερο οι βιαιοπραγίες. Γι’ αυτό το πράγμα η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Σαφέστατα, για να μην παρεξηγηθούμε».

ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ

Πρόσθεσε δε πως «Από την άλλη μεριά, όμως, πρέπει να πούμε ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μας ζητάει και τα ρέστα. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ήταν αυτοί που έστηναν πριν από κάποια χρόνια τις κρεμάλες στο Σύνταγμα, προπηλάκιζαν τότε βουλευτές, γιατί θα ψήφιζαν ή ψήφιζαν κάποιες διατάξεις μνημονιακές κλπ. Συναντιόντουσαν εκεί με οπαδούς της Χρυσής Αυγής στις πλατείες των τότε λεγόμενων αγανακτισμένων και μιλούσαν για πουλημένους, για γερμανοτσολιάδες, τύπωναν αφίσες με όλα τα συνεπακόλουθα. Υπήρξε, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ ο καθοδηγητής κάποιων τέτοιων συμπεριφορών. Ήταν ο «πατέρας» της θεωρίας ότι υπάρχει καλή και κακή βία κι ότι αυτή η διάκριση εξαρτάται από τις προθέσεις αυτού που την ασκεί. Έχει τεράστια προσωπική ευθύνη ο κ. Τσίπρας για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί που έζησε η χώρα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να το αναβιώσει.

Μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς στη Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, όχι».

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ- ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Για το συλλαλητήριο είπε ότι «η ΝΟΔΕ δεν θα κατέβει συγκροτημένα. Όποιος θέλει να κατέβει, μπορεί να κατέβει. Κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει να κάνει. Μακάρι να μπορούσα να πήγαινα κι εγώ».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στις 30 Ιανουαρίου θα έρθει στην Καβάλα ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *