Δεν αποφασίστηκε η αύξηση της τιμής του νερού στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ

Δεν αποφασίστηκε η αύξηση της τιμής του νερού στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος της κ. Νίκος Ξανθόπουλος. Ο κ. Ξανθόπουλος σχολίασε πως κάποιοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ξανθόπουλος διευκρίνισε πως «επειδή κάποια τοπικά μέσα αναφέρθηκαν στο θέμα αυτό περιγράφοντας μια αύξηση της τιμής του νερού, είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα για το πώς κανείς μπορεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι. Όταν δεν θέλει φυσικά να υπηρετήσει την αλήθεια, όταν δεν θέλει να υπηρετήσει την ειδησεογραφία όπως ακριβώς εξελίσσεται, απλά θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις, να καλλιεργήσει κλίμα, να προκαταβάλει πράγματα, αγνοώντας παντελώς την αλήθεια. Ποια είναι η πραγματικότητα: θυμίζω ότι η ΔΕΥΑΚ καλλικρατικά προήλθε από τη συνένωση δύο καποδιστριακών ΔΕΥΑ, των Φιλίππων και της Καβάλας. Υπήρχε η τακτική και στις δύο ενότητες της ελάχιστης κατανάλωσης νερού. Σημαίνει ότι κάποιος ανεξάρτητα αν κατανάλωνε ή δεν κατανάλωνε νερό, η ΔΕΥΑ επέβαλλε ελάχιστη κατανάλωση νερού. Κι αυτή για την Ενότητα Καβάλας ήταν 40 κυβικά, αντίστοιχα στην Ενότητα Φιλίππων η χρέωση για ελάχιστη κατανάλωση νερού ήταν 32 κυβικά το χρόνο και επιπλέον 20 ευρώ στον πρώτο ετήσιο λογαριασμό. Εξηγήσαμε στο Δ.Σ. την Τρίτη, αναφερόμενοι σε νομοθεσία και διατάξεις, ότι αυτή η πολιτική της χρέωσης ελάχιστης κατανάλωσης νερού είναι παράνομη, είναι παράτυπη και αυτό το θέμα το βρήκαμε μπροστά μας στους 15 μήνες που εγώ είμαι στη ΔΕΥΑΚ τρεις φορές από το Συνήγορο του Πολίτη. Ο οποίος Συνήγορος του Πολίτη επικαλούμενος εγκυκλίους και νομοθεσία του υπουργείου Εσωτερικών, μας εξηγούσε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνεται. Αντίκειται στην αρχή της ανταποδοτικότητας. Στο Δ.Σ. την Τρίτη προτείναμε στα μέλη και πέρασε κατά πλειοψηφία, διότι κατά προσφιλή τακτική της αντιπολιτεύσεως η οποία έχει το μοναδικό πλεονέκτημα, το μοναδικό προνόμιο, αγνοώντας την πραγματικότητα να ασχολείται με πράγματα τα οποία είναι στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας. Οι διοικήσεις όμως είναι για να λύνουν θέματα. Αυτό που φέραμε λοιπόν την Τρίτη στο Δ.Σ. είναι να καταργηθεί η ελάχιστη κατανάλωση νερού, να μη χρεώνουμε τον οποιονδήποτε καταναλωτή μας ανεξάρτητα από τη χρήση του νερού με κυβικά ελάχιστα και να πάμε σε μια λογική εφαρμόζοντας την αρχή της ανταποδοτικότητας που πρέπει να διέπει τη ΔΕΥΑΚ, εφαρμόζοντας ένα τέλος συντήρησης δικτύων. Και αν κάποιος νομίζει ότι η ΔΕΥΑΚ δεν συντηρεί τα δίκτυά της είναι βαθιά νυχτωμένος. Όπως επίσης προτείναμε και καθιερώσουμε και τέλος συντήρησης υδρομέτρων. Κι αν πάλι κάποιος θεωρεί ότι η ΔΕΥΑΚ δεν θα συντηρεί τα υδρόμετρά της είναι βαθιά νυχτωμένος. Δεν υπήρξε καμία απόφαση για αλλαγή τιμής νερού, εάν κάποιος θεωρεί ότι αυτή η διόρθωση που έγινε είναι στην κατεύθυνση της αύξησης της τιμής του νερού, τότε πραγματικά όλοι οι δημοσιογράφοι που αναφέρθηκαν μετά μανίας σε αυτό το καινούριο που η διοίκηση προχθές το βράδυ πρότεινε στο Δ.Σ. κι έκανε, ας σκεφτεί τι πραγματικά χαρακτηρίζει τον καθένα από αυτούς τους λασπολόγους, τουλάχιστον έτσι να τους αποκαλέσω, γιατί είναι μια μερίδα μέσων ενημέρωσης που το μόνο που κάνουν είναι μετά μανίας, μετά ηλιθιότητας και βαρβαρότητας να κακοποιούν την πραγματικότητα και την αλήθεια».

ΠΑΡΑΠΟΜΠΉ

Ερωτηθείς ο κ. Ξανθόπουλος για την υπόθεση παραπομπής στο ΣΕΠΕ εργαζόμενου της επιχείρησης, σημείωσε πως «το θέμα ήρθε στο Δ.Σ. μετά από ένσταση του συγκεκριμένου εργαζομένου. Προτάθηκε λοιπόν στο Δ.Σ. και σωστά, ότι ενώ εξελίσσεται η διαδικασία της ενστάσεως που ο εργαζόμενος υπέβαλε στο ΣΕΠΕ το θέμα πρέπει να αποσυρθεί. Κι αυτό κάναμε. Αποσύραμε το θέμα περιμένοντας την ετυμηγορία των επιθεωρητών εργασίας και αμέσως μετά θα το φέρουμε στο Δ.Σ. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι με όρους πολιτικής διαχείρισης των πραγμάτων η ΔΕΥΑΚ δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα. Με πολιτική διαχείρισης, σκοπιμότητες και θέλοντας να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, θέλοντας να διαστρεβλώσουμε την αλήθεια δεν μπορεί η ΔΕΥΑΚ να πάει μπροστά. Η ΔΕΥΑΚ καθημερινά αντιμετωπίζει επιχειρησιακά τα προβλήματά της κι έτσι προσπαθεί να τα λύσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση