ΕργασίαΚύριο άρθρο

«Δεν αντέχουμε άλλο, κάτι πρέπει να γίνει τώρα» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΒΦΛ  Νίκος Βογιατζίδης

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως δεν υπάρχει αίτημα από πλευράς των απολυμένων – απεργών της ΒΦΛ για συνάντηση με τον πρόεδρο της  Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΒΦΛ κ. Νίκος Βογιατζίδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

«Είναι αλήθεια πως υπάρχει αίτημα από την Ομοσπονδία Χημικών Βιομηχανιών προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ανεξαιρέτως και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η συνάντηση μας με τον κ. Κουτσούμπα του ΚΚΕ. Δηλαδή μέσω του δευτεροβάθμιου οργάνου έγινε η προσπάθεια συνάντησης και αυτό είναι αποκλειστικά και μόνο αίτημα που αφορά τη ΒΦΛ και κανένα άλλο σωματείο. Η συνάντηση μόνο για το δικό μας ζήτημα θα ήταν και μόνο ο κ. Κουτσούμπας ανταποκρίθηκε στο αίτημα και συναντήθηκε στην Αθήνα.

Αν η συνάντηση δεν έγινε επειδή το αίτημα στάλθηκε από την Ομοσπονδία αυτό διορθώνεται πολύ εύκολα. Γιατί αίτημα υπάρχει. Απλά μπορούμε να στείλουμε νέο αίτημα μόνο από εμάς. Το θέμα είναι όμως να μείνουμε στην ουσία του πράγματος και όχι στους τύπους. Και η ουσία είναι να γίνει η συνάντηση.

Άρα αν βρεθεί η επαφή μπορεί να υπάρξει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι και νέος αρχηγός, νομίζω ότι θα θέλει να πάρει συγκεκριμένη στάση για ένα τόσο δύσκολο θέμα. Άλλωστε τους αρχηγούς τους κρίνουμε για τα δύσκολα και όχι για τα εύκολα πράγματα. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα δύσκολο που αγγίζει ανομίες, παράνομες χρηματικές επαφές, συγκεκριμένα χρηματικά συμφέροντα και είναι στην εποχή που ζούμε πολύ σημαντικό να υπάρχουν πολιτικοί αρχηγοί που θα δώσουν γροθιά στο κατεστημένο και θα δείξουν ότι δεν είναι ίδιοι με αυτούς που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα» σημείωσε αρχικά..

ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ

[Πρόσθεσε δε πως  «Είναι ευχής έργο να υπάρξουν αρχηγοί κομμάτων  που θα περάσουν το μήνυμα ότι δεν θέλουν να συνεχισθεί ο δρόμος της ολίσθησης στον οποίο πέφτει η χώρα μας, ότι οι επιχειρηματικές τακτικές να χάνονται δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και αυτά να φορτώνονται στην ουσία στις πλάτες του ελληνικού λαού, επιχειρηματικές τακτικές όπου να λένε για εργαζόμενους ότι τάχα δεν έρχονται στο τραπέζι του διαλόγου, όταν αυτοί προσέρχονται κανονικά και με το νόμο και κάνουν τερτίπια για να γλυτώσουν χρέη προς το δημόσιο, προς τους εργαζόμενους και προς πάντες, νομίζω ότι εδώ πρέπει να παρέμβουν οι πολιτικοί αρχηγοί και να δείξουν το δυνατό τους πρόσωπο».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ακολούθως τόνισε ότι «Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο χρόνος κυλά και εμείς έχουμε πια τρομερά προβλήματα. Υπάρχουν εργαζόμενοι που πλέον δεν έχουν ούτε ρεύμα στα σπίτια τους και όταν κάποιος εδώ και 5 μήνες δεν έχει πόρους, απολύεται χωρίς αποζημίωση, χωρίς επίδομα ανεργίας είναι πώς θα ζήσει.

Μάλιστα οι άνθρωποι που δεν έχουν υπογράψει είχαμε δεχθεί μειώσεις.  Εμάς  ο μεγαλομέτοχος της Βιομηχανίας δεν μας απέλυσε γιατί δεν δεχθήκαμε μειώσεις μισθών.  Μας έδιωξε γατί δεν δεχθήκαμε να απολυθούμε όπως μας ζήτησε και να προσληφθούμε στην συνέχεια με τον τρόπο που αυτός θα ήθελε.

Και μάλιστα οι αποζημιώσεις θα οφείλονταν από την εταιρεία που την έκοψε στα τρία, την ώρα που μιλάμε για μια και μόνη εταιρεία. Και φθάσαμε στις δικαστικές αίθουσες και προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Αν είναι δυνατόν να αγωνιζόμαστε για να αποδείξουμε ότι το εργοστάσιο είναι του Λαυρεντιάδη.  Αυτό το παραδέχθηκαν και οι βουλευτές και ο κ. Παναγιωτόπουλος το είπε  ξεκάθαρα και ο κ. Εμμανουηλίδης,

Εμείς προσπαθήσαμε να μιλήσουμε μαζί του και συνεχίζουμε να πασχίζουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Από εδώ και πέρα ο δρόμος θα είναι νομικός και συνδικαλιστικός, Ευελπιστούμε τα δικαστήρια γρήγορα να πάρουν θέση γιατί έχουμε περιέλθει σε μια τραγική κατάσταση και ενδεχομένως να έρθουν και άλλα εργοστάσια αφού πρώτα θα μας έχει αποξενώσει από τις δουλειές μας. Εκτός και αν το πολιτικό σύστημα μας φέρει σε μια κατάσταση που θα μας πουν ότι δεν μπορεί πλέον να γίνει κάτι και εμείς θα βρεθούμε εμπρός στο τέλος. Και στο τέλος τέλος άλλα μας έλεγαν, ότι όλα ήταν θέμα χρόνου. Ο καιρός περνά, κινήσεις δεν γίνονται και ο κόσμος αγανακτεί μια και πρόκειται για μια κοροϊδία. Για αυτό και λέμε ότι όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *