Δεν ανακλήθηκαν τελικά οι άδειες των καταστημάτων στην Καλαμίτσα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας

Τελικά δεν ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καλαμίτσα, καθώς η αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας έκρινε πως θα πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με το Δημόσιο, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Μπόνια.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπόνιας σημείωσε πως «υπήρχε ένα θέμα την Τετάρτη στην Επιτροπή για την ανάκληση των αδειών στα καταστήματα που βρίσκονται στην Καλαμίτσα. Επειδή έχει λήξει η παραχώρηση, ζητούσε η υπηρεσία την ανάκληση των αδειών. Αλλά επειδή υπήρχε μια ασάφεια, αναβάλλαμε την απόφαση για να μπορέσουμε να το δούμε πιο καλά, να ξανακάνουμε μια προσπάθεια επικοινωνίας με το ΕΤΑΔ που λογικά περνάει στα ακίνητα του δημοσίου η Καλαμίτσα, κι αν γίνει παραχώρηση θα παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα. Αν δεν γίνει παραχώρηση τότε θα δούμε τι θα κάνουμε. Δηλαδή δεν μπορούμε ελαφρά τη καρδία να αναστείλουμε τη λειτουργία κάποιων καταστημάτων. Αποφασίσαμε ομόφωνα την αναστολή της λήψης απόφασης και θα ξανακάνουμε επιστολή προς το ελληνικό δημόσιο να μας απαντήσει να πιέσουμε λίγο γιατί και οι άνθρωποι αυτοί είναι ξεκρέμαστοι αυτή τη στιγμή. Βέβαια κάποια ενοίκια από ότι μας είπαν κατατίθενται στο Παρακαταθηκών και Δανείων από ότι κατάλαβα, αναλόγως τι απαντήσεις θα πάρουμε, δεν μπορώ να το αναλύσω περισσότερο. Θα συζητήσουμε και με τη Νομική Υπηρεσία να μας δώσει τη γνώμη της και αναλόγως θα πράξουμε».

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ

Αναφορικά με το θέμα που αφορά στα αδέσποτα στο ΤΕΙ Καβάλας, ο κ. Μπόνιας σημείωσε πως «υπάρχει όντως σοβαρό θέμα με τα αδέσποτα και επειδή ο χώρος εκεί είναι πάρα πολύ μεγάλος και μας λένε για τα σκυλιά, πάμε να δούμε τι γίνεται, δεν τα βρίσκουμε εκεί, βρίσκονται αλλού, καλύπτονται μέσα σε κάποιους χώρους εκεί δυσπρόσιτους. Ένα βασικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι ότι ταΐζονται τα σκυλιά. Κι όταν ταΐζονται κάθονται εκεί και μαζεύονται. Ήδη ξεκινήσαμε την περισυλλογή από κει, όσο μπορούμε, όποτε μπορούμε, το συνεργείο περνάει καθημερινά από κει, πιστεύω να μην έχουμε άλλο επεισόδιο. Ήδη έχουμε μαζέψει ένα την προηγούμενη βδομάδα, τη Δευτέρα πήραμε ένα, την Τρίτη πήραμε ένα. Την Τετάρτη θα πηγαίνανε να πάρουν, δεν επικοινώνησα μαζί τους δεν ξέρω αν μπορέσανε να περισυλλέξουν άλλο, γίνεται μια προσπάθεια. Κάποιοι προσπάθησαν να παρέμβουν στο έργο της περισυλλογής αλλά μόλις είπαμε ότι είμαστε από το δήμο καλμάρισαν. Ήταν δυο νεαρά παιδιά εκεί, δεν ήξεραν ότι είμαστε συνεργείο του δήμου, νόμιζαν ότι είμαστε οι οποιοιδήποτε. Αλλά μόλις κατάλαβαν ότι είμαστε από το δήμο καλμάρισαν. Αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, το παλεύουμε. Και στις γειτονιές υπάρχει πρόβλημα με τα αδέσποτα. Προσπαθούμε να διαλύουμε τις αγέλες, όπου μπορούμε να παρέμβουμε το κάνουμε, όπου μας καταγγέλλουν πηγαίνουμε, αλλού τα βρίσκουμε αλλού δεν τα βρίσκουμε, είναι περιφερόμενα. Και λίγο οι φιλόζωοι μας βοηθάνε, το παλεύουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση